Çamlıhemşin'de Fırtına Deresi'ne Alabalık Bırakıldı

Çamlıhemşin'de Fırtına Deresi'ne Alabalık Bırakıldı

Çamlıhemşin Fırtına Deresi'ne 7 bin adet kırmızı benekli yavru alabalık bırakıldı.

Doğu Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, ''Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi'' kapsamında, Maçka Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonunda üretilen doğal kırmızı benekli alabalık yavruları, Çamlıhemşin ilçesi'ne bağlı Ülkü köyü'nde Fırtına Deresi'ne bırakıldı.
Çamlıhemşin'e bağlı Ülkü köyü'nde düzenlenen törene , AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu ,Ak parti il başkanı Hikmet Ayar,  İl genel meclis başkanı Hakan Gültekin ,Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan,Çamlıhemşin belediye başkanı İdris Lütfü Melek, ,Akparti Çamlıhemşin ilçe başkanı Yusuf Arısoy, Akparti il genel meclis üyeleri Osman Haşimoğlu ve Yüksel Karaman ,Akparti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ,Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ,Çamlıhemşin garnizon komutanı Cevdet Yaman ,Çamlıhemşin milli eğitim müdürü Egin Albardak ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Bulut, törende yaptığı konuşmada, bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılında, ''Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman içi Suların Balıklandırılması Projesi'' başlatıldığını söyledi.

Fırtına Deresine 7 bin adet yavru alabalık salındığını ifade eden Bulut, ''Bu proje ile doğal alabalık türlerinin üretimi ve üretilen bireyler ile orman içi su kaynaklarındaki alabalık popülasyonlarının optimum düzeye ulaşacaktır. Bozulan alabalık habitatlarının iyileştirilmesi sonucunda amatör ve sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ile orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılması amaçlanmaktadır'' dedi.

Konuşmaların ardından Tulum sanatcısı Bülent Bekar'ın tulumu eşliğinde  yavru alabalıklar dereye salındı.Tören oynanan horonla sonbuldu.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.