Çay Eksperleri Heyecanla Bekliyor

Çay Eksperleri Heyecanla Bekliyor

Rize Üniversitesi’ne bağlı Çay Eksperliği bölümü mezunu olup ÇAYKUR’ da mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çay eksperleri, önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’ndan imzalanarak çıkması beklenen budama projesinde görev almayı umut ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, 2007 yılında büyük umutlarla mesleklerini icra etmek üzere ÇAYKUR’ da mevsimlik işçi olarak göreve başladıklarını belirterek geçen zaman zarfında kurumda ki mevcut durumları ile ilgili bir iyileşme sağlanamadığını kaydetti. Er, “Şimdi geldiğimiz noktada uzatılması gündemde olan budama projesinde görevlendirilmeyi umut ediyoruz. Bizler Çay Eksperleri olarak almış olduğumuz eğitimle birlikte kurumumuza bölgemize hizmet etmek ve kendi geleceğimizi oluşturmak ve hayatımızı idame etmek istiyoruz. Bu talebimizi yaparken kesinlikle kurumumuzun hiçbir şekilde maddi ve manevi bir zarara uğramasını asla düşünemeyiz. Kamu oyununda yakından bildiği üzere budama projesinin tüm giderleri hazine tarafından karşılanmaktadır ve kuruma ek bir yük getirmemektedir. Çay eksperleri olarak bizler kurumun mevcut yapısı içerisinde çalışma şartlarımız da iyileştirmelerin olabilmesi için bu projenin tek çözüm olduğunu düşünmekteyiz.”

SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SİYASİLERDEN KATKI BEKLİYORUZ

Er, “Budama projesinde Çay Eksperleri ile ilgili sorunun çözülmesi için konun birde yasal boyutu vardır ki bu konunun siyasetin alınana girdiğini biliyoruz. Bu bağlamda görüşmüş olduğumuz Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı bey sorunun çözülmesi için yardımcı olacağını bizlere ve basın yayın organlarında kamuoyuna söylemiştir. Sayın Bakanımızdan sorunun çözümü için bizlere katkı vermesini buradan sizlerin aracılığı ile tekrar talep etmekteyiz. Uzatılması gündemde olan budama projesinin üreticilerimize ve kurumumuza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.”


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.