Çay Eskperleri Ankara`dan döndü

Çay Eskperleri Ankara`dan döndü

ÇAYKUR` da mevsimlik olarak çalışan 2007 yılı girişli üniversite mezunu çay eksperleri başkent Ankara`da çeşitli temas ve görüşmelerde bulundu.

Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er ile Nurettin Emiroğlu ve Emrah Şanlı başkent Ankara’da AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Safiye Seymenoğlu ile Aydın Büyükoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral,AK Parti Artvin milletvekili İsrafil Kışla,  CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ile Hamit Ayanoğlu, MHP Afyon Milletvekili TMBB KİT Komisyonu üyesi Kemalettin Yılmaz, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, MHP Konya Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Kalaycı, MHP Adana Milletvekili TBMM KİT Komisyonu üyesi Seyfettin Yılmaz, MHP Kütayha Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, RİDEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa ile görüştü. AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, görüştüğü çay eksperleri platformu üyelerine Rize’de tekrar görüşebileceklerini söylediği öğrenildi. Bu arada çay eksperleri platformu üyeleri ile yakından ilgilenen RİDEF Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa’ nın da eksperlerin sorunlarını takip edeceğini belirttiği öğrenildi.


ÇAYKUR ÇALIŞANLARININ SIKINTILARINI DİLE GETİRDİK

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde basın toplantısı düzenleyen Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, Ankara ziyaretlerini değerlendirdi. Er, “23-27 Ocak tarihleri arasında TBMM’ de çay eksperlerinin çay üreticilerinin sorunları hakkında bir dizi görüşmelerde bulunduk. Bu kapsamda görüştüğümüz siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerimize çay üreticilerinin ÇAYKUR çalışanlarının sıkıntılarını dile getirdik bu konulardaki görüşlerimizi dosyalara halinde sunduk. Görüşmelerimiz oldukça verimli geçti. Çay eksperleri olarak amacımız 5620 sayılı yasada değişiklik yapılarak çalışma sürelerimizin uzatılmasını sağlayacak adımların atılmasını istiyoruz. ÇAYKUR ve Çay tarımı için kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla açılmış olan Çay Eksperliği bölümünün müfredatında değişiklik yapılarak bölüm mezunlarının iş alanlarının genişlemesi ve bugün yaşadığımız sorunları bizden sonra mezun olan meslektaşlarımızın yaşamamasını istiyoruz. Bu açıdan bölümün eğitim süresinin 4 yıla çıkartılarak Çay teknolojisi veya çay enstitüsü şekline dönüştürülmesini görüştüğümüz siyasilerden talep ettik. Çay da KDV indiriminden kaçak çaya ve organik çay konusunda görüşlerimizi ve bölgemiz için çay tarımının ne kadar önemli olduğunu anlatıp siyasilerin bu konulara destek vermeleri noktasında beklentilerimizi dile getirdik.”

 GÖSTERMİŞ OLDUKLARI YAKIN İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 Er, “Görüştüğümüz temsilciler sorunlarımızla yakından ilgileneceklerini ve meclis gündemine taşıyarak ilgililerle konuları görüşeceklerini hükümetin bu noktada atacağı adımlara destek vereceklerini ifade ettiler. Bu konularda çeşitli yasama argümanlarını kullanacaklarını beyan eden siyasi parti temsilcilerine bizlere göstermiş oldukları yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler çay eksperleri olarak sürdürülebilir çay tarımı için elimizden gelen bütün gücümüzle çalışmaya bilgi ve birikimimizi üreticilerimizin ve kurumumuzun hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.