Çay Tadımcıları Sertifika Töreni

Çay Tadımcıları Sertifika Töreni

Rize'de 11 ay süren çay tadımcılığı kursunu başarıyla tamamlayan 50 kişi, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Rize Ticaret Borsası ve Rize Üniversitesi iş birliği ile geliştirilerek Avrupa Birliği Genç İstihdamı Destekleme Hibe Programı kapsamında hazırlanan çay tadımcılığı kursunda 500 kişi içerisinden seçilen 50 kursiyer, 11 ay süren 300 saatlik eğitimin ardından sertifika almaya hak kazandı.
Yakamoz Restoran'da düzenlenen sertifika törenine; Rize Valisi Seyfullah Hacımütüoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, kurum ve kuruluşların temsilcileri ile kursiyerler katıldı.
Açılış konuşmasını ev sahibi Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan yaptı. Erdoğan, projenin kurulması planlanan Çay Borsası'nın altyapısını oluşturduğunu belirterek, "Bizler bir süre önce dünya çay piyasalarını elinde bulunduran ülkelerin artan çay kalite standardını nasıl yakaladıklarını öğrenmek için bir çalışma başlattık. Türk çay sektörünün dünyada söz sahibi olamamasının, iç piyasada da kan kaybetmesinin temel nedeninin istemsizlik olduğunu ve bir farkındalık oluşturmak gerektiğini gördük. Biz
bu çalışmaları, bu sorunların çözümü olarak düşündüğümüz Çay Borsası'nın altyapısı olarak görüyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından projede görevli eğitmen ve personele teşekkür plaketleri verildi. Ardından çay tadımcılarına sertifikaları dağıtıldı.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.