Çay Üreticilerinin sorunu bitmiyor

Çay Üreticilerinin sorunu bitmiyor

Bir çok sorununa çözüm bulunulmasına rağmen Çay üreticilerinin sorunları bitmek bilmiyor.

HABER : HASAN YAVUZ BAKIR Çay TV Genel yayın yönetmeni

Kaçak çaydan, bahçelerde ki soruna birçok alanda sıkıntılı günler yaşayan üreticilerin başını en çok ağrıtan konulardan biri de bankalar. Kart parası, işlem parası gibi çeşitli uygulamalar altında yılda 2-3 kez bankaların hışmına uğrayan üreticiler yıllık aidat parasından kurtuldum diye sevinirken bu kez yeni bir uygulamayla mağdur ediliyor.
Çaykur’a ait fabrikalar üretici ve personel ödemeleri için ayrı ayrı anlaşmalar yapıyor. Bu anlaşmalarda zaman zaman üretici aleyhine oraya çıkan sonuçlar ise sık sık tartışmalar yaşanmasına vesile oluyor. Konuya ilişkin yaşanan sıkıntılara bir yenisi daha eklendi. Bugün Çayeli’nde bir araya gelen bir gurup üretici daha önce çok sık gündeme gelmeyen bir konuya açıklık getirdi ve artık banka da ki hesabından para çekmek için bile ücret kesintisi başladığını savundular. Konu hakkında yaşadığı sıkıntıyı ifade eden Cafer Kuru adlı vatandaş hesabının olduğu şubeden para çekerken de ücret almaya başladılar, yetkililerimiz bu sıkıntılardan bizi kurtarsın açıklamasında bulundu.
Bir çok vatandaş benzer sıkıntı yaşamış. Bankalar arasında kesinti farklılığı göze çarparken üreticiler bu sorunun çözümü için biran önce adım atılması gerektiğine dikkat çektiler.
Bankalar vatandaşın cebinde ki parayı nasıl alabilirim diye her gün yeni projeler üretirken yetkililer üreticileri savunmak için daha çok çalışmalı açıklamasında bulunan üreticiler yetkililerin çay parası ödemeleri için uygulanan kesintileri mutlaka kaldırması gerektiğine dikkat çekiyor. Sözün özü bankalar üretici üzerinde yeni planlar yapmaya devam ediyor.




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.