Çay Üzerine Bilimsel Araştırma

Çay Üzerine Bilimsel Araştırma

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan tarafından yaptırılan bilimsel araştırma, çay ile ilgili birçok bilinmeyeni ortaya çıkardı.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın çay üzerinde yaptırdığı bilimsel araştırma çayın insan sağlığı için birçok faydası bulunduğu, sağlığın dışında ise bir çok sorunun pratik çözümlerinde işe yaradığı ortaya çıktı. Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çayımızın çeşitlendirilmesi ve özelliklerinin anlaşılması için başlattığımız bilimsel araştırmalar devam ediyor. Hem kendi araştırmalarımız hem de daha önceden yapılmış araştırmalar kapsamında çayımızla ilgili bilmediğimiz birçok şeyi öğreniyor, öğrendikçe çayımızın önemini biraz daha anlıyoruz” dedi.

ÇAY MUTLULUK VERİYOR
Yapılan araştırmalara göre Türk çayı; vücudun su dengesinin korunması, kanser riskinin azaltılması, kanser yapıcı hücre oluşumunun engellenmesi, gerginlik ve uykusuzluğun giderilmesi, cilt sağlığı, bağışıklık sistemini 5 kat arttırması, beyin tümörü riskinin azaltılması, sindirimin kolaylaştırılması, ishalin durdurulması, böbreklerin daha iyi çalışması, vücuttaki mineral dengesinin korunması, kireçlenmenin önlenmesi, kemiklerin güçlendirilmesi, diş hastalıklarının önlenmesi, kan dolaşımının kolaylaştırılması, yorgunluk ve depresyonun önlenmesi, idrarın temizlenmesi, metabolizmanın yenilenmesi, kalp krizi riskinin azaltılması, kataraktın önlenmesi, damar sertliğinin önlenmesi gibi sağlık sorunlarına iyi geliyor. Ayrıca çay mutluluk hissini veren hormonları güçlendirerek mutluluğu da arttırıyor.

ÇAY HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR
Yapılan araştırmalarda çayın insan sağlığına bir çok faydası tespit edildiği gibi küçük sorunların pratik çözümünde de işe yapıyor. Araştırmalara göre; ılık çay dolu bir leğende 10 dakika tutulan ayaklarda ayak kokusu kalmıyor. Posası süzülüp soğuyan dem ile gargara yapılması boğaz ağrısını alıyor. Demlikte kalan çay posası kurutulup buzdolabına konulunca buzdolabındaki istenmeyen kokuları önlüyor. Banyodan sonra vücudun ılık çayla ovalanması vücudun yağlanmasını önlüyor. Antibiyotik etkisi gösteren çay ile vücuttaki yaralar temizlenebiliyor. Sıcak çay ile ovulan ellerde balık veya soğan gibi istenmeyen kokular önlenebiliyor. Çay buharı gözdeki çapaklanmayı önlüyor, ılık çay saçlara canlılık ve parlaklık katıyor. Ağız içerisinde oluşan yaralar çay gargarası ile kısa sürede tedavi edilebiliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.