Çay ve Fındık Bahçeleri 2B'ye Girecek mi?

Çay ve Fındık Bahçeleri 2B'ye Girecek mi?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2-B Kanunundan, Karadeniz Bölgesi'nin yararlanıp yararlanamayacağı yönündeki soruya şöyle karşılık verdi:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın başkanlığında Rize Valiliği'nde düzenlenen toplantıya, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı da hazır bulundu.

Rize Valiliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yazıcı, Rize'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında proje merkezinin açılış törenini gerçekleştireceklerini belirterek projenin özenle yapılması için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü, programın hayata geçirilmesi için vatandaşların da katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

ÇAY VE FINDIK BAHÇELERİNİ 2B KAPSAMINA SOKMAYA ÇALIŞTIK

Yazıcı, 2B Yasa Tasarısına ilişkin bir soru üzerine, şöyle konuştu: ''Bölgede birçok çay bahçesinin ormandan açma olduğu yönündeki düşünce nedeniyle ormana kaydedildiği bir durum var. Çay ve fındık bahçelerinin 2B kapsamına sokulmasına çalıştık. Ama mevcut anayasal düzen buna engel. 1982 tarihinden önce orman niteliğini yitirmiş alanları kapsıyor. Bunun dışında bir düzenleme yapılması mümkün değil. Dolayısıyla çay ve fındık bahçelerini bu kapsama koymamız mümkün olmadı. Bunun çözümü yeni bir anayasa kapsamında belki olabilir.''

Güney Çevre Yolunun ihalesi yapılarak inşaat çalışmalarının başladığını anlatan Bakan Yazıcı, şunları söyledi: "Temel atma törenini 23 Mart'ta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile yapmayı planlıyoruz. Doğalgazın sahil ilçelerine götürülebilmesi için de bir toplantı yaptık. Ancak, bunun için doğalgazın karayolundan geçmesinin güvenlik açısından mümkün olmadığı belirtildi. Bu nedenle farklı şekillerde konunun çözümlenmesi için çalışmaları sürdürüyoruz.''


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.