Çayda Budama Devam Edecek mi?

Çayda Budama Devam Edecek mi?

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çaylık alanlarda budama projesinin gelecek yıldan itibaren devam etmesi için yeniden çalışma yaptıklarını söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, çaylık alanlarda 17 yıldır devam eden budama projesinde, son olarak uygulanan 7 yıllık projenin de bu yıl sona erdiğini belirtti.
   
Budama projesinin gelecek yıldan itibaren devam etmesi için yeniden çalışma yaptıklarını anlatan Sütlüoğlu, ´´Her yıl 7´de bir budama yapılması şeklinde kararname hazırlayıp Bakanlığa gönderdik. Kararnamenin Bakanlar Kurulu kararnamesi şekline dönüşmesi gerekiyor´´ dedi.
   
Önceki kararnamelerde budama desteğinin dekar başına bin kilo çayı esas aldığını, şimdi ise budama desteğini dekara bin 500 kilo olarak teklif ettiklerini ifade eden Sütlüoğlu, ´´Bu, ilave yük getirecektir. Bu nedenle bizim istediğimiz gibi de, biraz değişerek de çıkabilir. Bütçe ve Hazine imkanlarına göre değerlendirilecektir. Kararname çıkmadan üreticilerimizin budamada için acele etmemesini tavsiye ediyorum. Biz de kararnamenin bir an önce çıkması için gayret sarf ediyoruz´´ diye konuştu.
   
Sütlüoğlu, ayrıca gerekirse kullanılmak üzere 7´de 2 oranında çırpma yetkisini ÇAYKUR´a veren bir tasarı da hazırladıklarını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.