Çayeli Bakır, madencilik sektörünün ihracat şampiyonu

Çayeli Bakır, madencilik sektörünün ihracat şampiyonu

Çayeli Bakır Genel Müdürü Iain Anderson, ihracat şampiyonluğu ödülünü Başbakan Erdoğan’dan aldı


Türkiye’nin en büyük metal madeni şirketi Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), madencilik sektöründe “ihracat şampiyonu” olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. ÇBİ, bu alandaki birinciliği ile bir kez daha Rize’nin ve bölgenin gurur kaynağı oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “2011 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hazır bulundu. 2011 yılında gerçekleştirdiği ihracat ile madencilik sektöründe “ihracat şampiyonu” olan Çayeli Bakır İşletmeleri adına ödülü, Genel Müdür Iain Anderson Başbakan Erdoğan’dan aldı. Törende, Türkiye’nin ihracat şampiyonu ilk 10 şirkete ve sektör birincilerine ödüllerini Başbakan Erdoğan takdim etti.

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ÇBİ olarak böyle bir ödülü almaktan gurur duyduk. ÇBİ, madencilik sektörüne, sadece getirdiği uygulamalar ve yüksek standartlarla değil, gösterdiği iş performansıyla da örnek olmakta ve öncülük etmektedir. Türkiye genelinde gerek kurumlar vergisindeki yerimiz, gerekse madencilik sektöründeki ihracat şampiyonluğumuz, toplumsal alanlarda olduğu kadar ekonomik yönden de ülkeye önemli katkılar sağladığımızı  göstermektedir. Türk ekonomisi için değer yaratmaya devam edeceğiz. İhracat şampiyonu olmamızı sağlayan tüm ekip arkadaşlarımı kutluyor ve teşekkür ediyorum.” 

“2011 Türkiye İhracat Şampiyonları Ödül Töreni”nde Başbakan Erdoğan, Ekonomi Bakanı Çağlayan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birer konuşma yaptılar. Başbakan Erdoğan konuşmasında, TİM üyeleriyle birlikte, hem ihracat şampiyonu olan, hem de istihdam sağlayan ve ihracat yapan tüm firmaları kutladı. Bakan Çağlayan ise Türkiye'nin ekonomide geldiği nokta ile ihracat rakamlarına ilişkin bilgiler verdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.