Çayeli Bakır’dan ' Trafik Kazası Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı '

Çayeli Bakır’dan ' Trafik Kazası Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı '

ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson: "Trafik kazalarına etkin şekilde müdahale edebilmek için ilgili birimlerle işbirliği yapmaya büyük önem veriyoruz...

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ), değişik alanlarda sürdürdüğü Sosyal Sorumluluk çalışmaları kapsamında 27 Kasım Salı günü “Trafik Kazası Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı” düzenledi. ÇBİ Emniyet-Sağlık-Çevre Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim ve ardından gerçekleştirilen tatbikatta, muhtemel trafik kazalarına ekiplerin en hızlı ve etkin şekilde müdahale etme yöntemleri test edildi.

ÇBİ, iş güvenliğine yönelik uygulamaların yanı sıra, hem çevreye, hem de topluma duyarlı politika ve projeler geliştirmeye özen gösteriyor. “Trafik Kazası Kurtarma Eğitim ve Tatbikatı” da ÇBİ’nin Sosyal Sorumluluk politikasının bir parçası olarak gerçekleştirildi. Rize Valisi Nurullah Çakır başta olmak üzere çok sayıda üst düzey kamu kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı etkinliğin amacı, trafik kazalarına en hızlı ve etkin şekilde müdahale edebilmedeki hazırlık ve beceri düzeylerini geliştirmek. Bu nedenle acil durumlara müdahale etmekle görevli Rize İtfaiyesi, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) gibi önemli kurumlar da eğitim ve tatbikat programına dahil edildi. Tatbikat, ÇBİ’nin işletme sahası içinde yapıldı.

Tatbikat sırasında bir konuşma yapan ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, yaklaşmakta olan 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nu kutlayarak başladı ve şunları söyledi: "Çayeli Bakır olarak, trafik kazalarına etkin şekilde müdahale eden kurum ve kuruluşların kapasitesinin gelişimine önem veriyoruz. Kazalara etkin müdahalenin hayat kurtardığını biliyoruz. Bu tür çalışmaları yakın çevremizde bulunan ilgili kurumlarla paylaşmak, sosyal sorumluluk kapsamındaki önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu vesileyle eğitim programına destek veren başta Valimiz Sayın Nurullah Çakır ve İl Sağlık Müdürümüz Sayın Mustafa Tepe olmak üzere bütün yetkililere şükranlarımı arz ediyorum.”

ÇBİ Emniyet-Sağlık-Çevre Müdürü Mehmet Eğriboyunoğlu ise, ““İşletmemizde, trafikte seyreden araçlarımız da dahil olmak üzere, her alanda emniyet tedbirlerine uyulması vazgeçilmez bir ilkedir. Trafik kazalarında hızlı ve etkin müdahale ile beraber uygun kurtarma tekniklerinin kullanılmasının, sakat kalma veya ölüm oranlarını azalttığı bilinmektedir. 30 kişilik maden kurtarma ekibimizle beraber, imkanlarımız ölçüsünde saha dışındaki olaylara da müdahale etmekteyiz. Trafik kazalarına daha etkin müdahale etmek ve teknik kapasitemizi yükseltmek için, bu alanda dünyada önemli bir yeri olan Hollandalı Falck Nutec firmasından Mr. McClung’ı tecrübelerini bize aktarması için sahaya davet ettik. Her ne kadar gerçekleşmesini arzu etmesek de, bu eğitimden sonra, sıklıkla meydana gelen trafik kazalarına daha etkili müdahale edileceğine inanıyorum” dedi.

Tatbikat programı, araç içinde sıkışmış temsili kazazedelerin başarıyla kurtarıldığı ilginç görüntülerle tamamlandı. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.