Çayeli Bakırdan Van'a yardım

Çayeli Bakırdan Van'a yardım

Van`a 10 kişilik arama kurtarma timini gönderen Çayeli Bakır İşletmeleri (Ç.B.İ) aynı zamanda bölgeye 40 bin dolar nakdi yardımda bulunuyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ÇBİ Genel Müdürü Iain Anderson, “Bu büyük felaket ülkemizin tamamında olduğu gibi biz ÇBİ ailesinde de büyük bir üzüntüyle yol açmıştır. Depremzedelerin yardımına koşma imkanını bize veren Rize Valiliği’ne şükranlarımı sunuyorum. Benzer şekilde, Van’daki kurtarma çalışmaları sırasında ekibimizle tam bir uyum ve işbirliği içinde çalışan AFAD, KDRK, AKUT ve KDD gibi ekiplere de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

   Deprem haberinin duyulmasının hemen ardından yardım kararı alan ÇBİ Genel Müdür Anderson, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz gibi depremden sonraki ilk üç gün çok önemli. Kurtarma ekibimiz ilk olarak bir öğrenci yurduna yöneldi ve derhal çalışmaya başladı. Maalesef, beş katlı olan öğrenci yurdu göçük sonrasında 3 m yüksekliğinde bir enkaz yığını haline gelmiş. Tahmin edeceğiniz üzere bir enkaz yığını içinde tünel açmak oldukça zor ve tehlikeli bir iş bu yüzden çalışmalar yavaş ilerliyor. Kurtarma ekibimiz bölgede bulunan diğer ekipler ile işbirliği içinde çalışıyor. Bize ulaşan son bilgiye göre, enkazda sıkışan bir kişiyle ilgili kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma ekibimizin eşleri ile temasa geçerek onların emniyetli bir şekilde ulaştıklarını bildirdik. Çalışanlarımızı ve kurtarma ekibinin ailelerini günlük olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Başkalarının hayatını kurtarmak için yola çıkan ekibimizin can güvenliği de büyük önem taşıyor. Bu nedenle onların emniyetini de yakından takip ediyoruz. Arama ve Kurtarma Ekibimiz ihtiyaç olana kadar bölgede çalışmalarını sürdürecek. Dileğimiz ölü ve yaralı sayısının artmaması.” Dedi.

    Çayeli Bakır ailesi olarak deprem mağdurlarının yanında durmaya devam edeceklerini belirten Anderson, ÇBİ tarafından ilerleyen haftalarda yapılması planlanan yıllık personel partisi, çalışanlarımızdan gelen talep doğrultusunda iptal edildiğinide ifade ederek. Buraya harcanması planlanan bütçenin yardım kampanyasına destek olarak bağışlanmasına karar verdiklerini açıkladı. Anderson “ Biz de yönetim olarak çalışanlarımızın bu duyarlılığına saygı gösterdik ve bölgeye 40.000 dolar bağış yapmaya karar verdik. Bu vesile ile tüm ÇBİ ekibi ile son derece gurur duyduğumu ifade etmek isterim. Bir daha böyle bir acı yaşamamak dileğiyle ölen vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.