Çayelili hemşehrimizden depremzedelere destek

Çayelili hemşehrimizden depremzedelere destek

Rize Çayelili hemşehrilerimizden Katık Fırını Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çerman ve Toya Makina'nin Sahibi Serdar Yalçınkaya, Beyoğlu Belediyesinin öncülüğünde seferber olarak depremzedelere günde 4000 ekmek yaparak destek oluyorlar.

Van’da yaşanan deprem sonrasında Rize Çayelili hemşehrilerimizden Katık Fırını Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çerman ve Toya Makina'nın sahibi Senoz'lu (Yenice köyünden) Serdar Yalçınkaya, Beyoğlu Belediyesi'nin öncülüğünde seferber olarak depremzedelere günde dört bin ekmek yaparak destek oluyorlar.

23 Ekim 2011 Pazar günü Van’da meydana gelen deprem, başta Erciş olmak üzere Van'dak çok sayıda köyün yıkılmasına ve insanımızın vefatına sebep oldu. Yaşanan deprem sonrasında birçok yardım kampanyası yapıldı. Bunların birisini de Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde Rize Çayelili iş adamları "Katık Fırın" Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çerman ve "Toya Makina"nin Sahibi Serdar Yalçınkaya yaptı. Deprem sonrası İstanbul’dan yola çıkan Katık Fırını ve Toya Makine’nin ekibi çadır fırınını kurarak faaliyete geçirdiler. Günde 4000 ekmek çıkarma kapasitesiyle "Katık Çadır Fırını" 4 kişilik ekibiyle günde 20 saat çalışarak Gedikbulak köyü halkının ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Katık Fırını Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Çerman yaptığı açıklamada; “Yaşanan bu felaketin yaralarını bir nebze de olsa sarmak için devletimiz ve milletimiz tek yumruk olarak seferber oldular. Bu seferberlikte bir parça da bizim katkımız olsun diyerek Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde büyük çaplı bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu amaçla Van'a giden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Van’ın en çok zarar gören köyü Gedikbulak'ı sorumluluğu altına alarak yardım kampanyasının ilk adımını attı. 2000 nüfuslu Gedikbulak köyüne bir aş evi kurarak kampanyayı başlattı. Fakat günde 5000 kişilik yemek çıkarma kapasitesine sahip aşevinin en büyük problemi halka gerekli ekmek ihtiyacını sağlayamamasıydı. Her gün 140 km. yol kat etmek suretiyle Erciş'e giderek ekmek ihtiyacını gidermeye çalışmak hem maddi hem manevi boyutta belediye ekiplerini zorluyordu. Bu duruma acil bir çözüm bulmak amacıyla yapılan görüşmelerde KATIK FIRIN ve TOYA Makine işbirliği ile Van’ın Gedikbulak köyüne bir çadır fırın kurmaya karar verildi” dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.