Çayeli’nde 2011 Yılı Öğrenci Meclisi Seçimi Yapıldı

Çayeli’nde 2011 Yılı Öğrenci Meclisi Seçimi Yapıldı

Rize’nin Çayeli İlçesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları öğrenci meclis başkanları ilçe öğrenci meclisini seçmek için bir araya geldiler

Rize’nin Çayeli İlçesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Okulları öğrenci meclis başkanları ilçe öğrenci meclisini seçmek için bir araya geldiler.

İlçede faaliyet gösteren on altı ilköğretim okulu ve sekiz lisenin meclis başkanlarının oy kullandığı seçimde dört liste yarıştı.

Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulu Konferans Salonunda İlçe milli Eğitim Şube Müdürü Adem Mutlu’nun gözetiminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şeflerinden Mustafa Erdoğan’ın organizasyonunu üsteliği seçim demokratik şeffaf bir ortamda gerçekleşti. Okul müdürleri ve öğretmenlerde öğrencilerini bu heyecanlı günlerinde yalnız bırakmadılar.

Seçimde divan oluşmasından ardından adaylara kendilerini tanıtıcı konuşmalarda bulundular. Daha sonra adaylara listelerini oluşturmak için süre verildi.

Verilen süre sonucunda aday olarak daha önce başvuruda bulunan konuşmalar yapan Çayeli Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nden Abdurahman Marangoz, Çayeli Vakıfbank Lisesi’nde Hamza Kartal, Çayeli İmaHatip lisesinden Yunus Emre Adalı ve 9 Mart İlköğretim Okulu’ndan Elif Sargın adlı öğrenciler listelerini divana sundular.

Listelerinin sunulmasının ardından seçime geçildi. İlçe Meclis Başkanlığına adaylığını koyan öğrenciler büyük bir demokrasi örneği göstererek oylarını beraber kullandılar. Yapılan seçim sonucunda Abdurahman Marangoz’un Listesi 8 oy, Hamza Kartal’ın listesi 8 oy, Yunus Emre Adalı’nın listesi 6 oy ve Elif Sargın’ın listesi 2 oy aldı.

En çok oyu alan Abdurahman Marangoz ile Hamza Kartal’ın  oy sayıları eşit olduğundan yönergenin 22. Maddesi gereği iki aday arasında kura çekimi yapıldı. Yapılan kura çekimi sonucunda Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi’nden Abdurahman Marangoz ilçe meclis başkanı seçildi.

Seçim sonucunun divan başkanlığı tarafından onaylanmasının ardından Çayeli Öğrenci Meclisi Başkanı Abdurahman Marangoz tekrar sahneye gelerek yemin etti.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.