Çaykur 2012 Yaş Çay Sezonuna Hazırlanıyor

Çaykur 2012 Yaş Çay Sezonuna Hazırlanıyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 2012 yılı yaş çay sezonu öncesi fabrikalarda yapılan kapasite artırımı, revizyon ve teknolojik yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Sık sık fabrikalardaki çalışmaları yerinde inceleyen İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR’un 2012 kampanyasına bir fabrikasının taşımış olmasına rağmen günlük 350 tonluk bir ilave ile gireceğini söyledi. Gerek iç pazarda gerekse dış pazarda pazar payını artırmaya yönelik çalışmalar yaparken, bir taraftan da üretime yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydeden Sütlüoğlu “Gerek üretim kapasitesini artırıcı gerekse de hijyenik açıdan, teknolojik açıdan ve de çevre itibariyle iyileştirici yatırımlarımızı da adım adım takip ediyoruz. Ulucami Fabrikamızda 180 tonluk ilave bir yatırım gerçekleştirdik. İnşallah birinci sürgüne yetişiyor. Gece gündüz çok yoğun çalışmalar yaparak, bu fabrikamızı hazır hale getirdik. Çünkü Güneysu fabrikamızı biz iptal ettik. Orayı Milli Eğitim Bakanlığı’na bir okul yapılmak üzere devrediyoruz. Bu devirden dolayı bir olumsuzluğun yaşanmaması, bölgedeki halkımızın sıkıntı çekmemesi açısından birkaç aylık çok kısa bir dönem içerisinde biz bir fabrikayı naklettik. Ayrıca da 60 tonluk ilave bir kapasiteyi de oluşturduk. Bu çalışmalarımız diğer fabrikalarımızda da yine teknolojik yenileme devam ediyor. Cumhuriyet çay fabrikamızda yeni yapılan ve yine kendi mühendislerimizin yaptığı otomatik yaş çay boşaltma makinesini gördük. Onun çalışmasını izledik. Ben bu başarıya imza atan çok değerli mühendislerimize teşekkür ediyorum kendilerini tebrik ediyorum.


Gerçekten ÇAYKUR’a çok büyük katkı sağlayacaklar. Hemen her fabrikamızı da bu sene bu makinelerimizi devreye sokacak ihaleleri yaptık. Makinelerimiz parça parça gelmeye başladı. ÇAYKUR’un işini önemli ölçüde kolaylaştıracak. Bunun yanında Melyat çay fabrikamızda 60 tonluk ilave bir kapasite oluşturduk. Buradaki çalışmalarımız da bitmek üzere sona çok yaklaştık. Bu fabrikamızda birinci sürgüne yetişecek. Arhavi çay fabrikamıza 100 tonluk ilave bir kapasite oluşturduk. Bu fabrikamızı da inşallah sezona yetiştireceğiz. Bunun gayretli çalışmaları devam ediyor. Bu yeni bir fabrikadır. 100 tonluk yeni bir fabrika kurulmuş oldu. Bu CTC sistem farklı bir sistem ÇAYKUR’da şu an CTC sistem yok. ÇAYKUR’a yeni bir sistemi, yeni bir teknolojiyi de bu şekilde getirmiş oluyoruz. Yine Muratlı çay fabrikamıza da iki fırın ilavemiz oldu. Yaklaşık 50 ton bu ilave kapasite bu da bitmek üzere, sezona yetiştiriyoruz. Kalkandere fabrikamıza da 25 tonluk ilave bir fırın koyduk. İnşallah orası da yetişecek. Bu şekilde sezona başladığımız zaman 350 tonluk bir ilave kapasite ile girmiş olacağız. Bu şekilde vatandaşımızdan çayını daha kısa sürede almayı ürünü taze almayı ve daha kaliteli çay üretimi hedefliyoruz” dedi.



Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.