Çaykur ABD` nin Teksas Eyaletinde

Çaykur ABD` nin Teksas Eyaletinde

ABD`nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde düzenlenen Türkçe konuşan ülkeler ve Türk Kültürlerinin tanıtıldığı İpekyolu (Silk Road) Festivali`ne katılan Çaykur Rize`de üretmiş olduğu onlarca çeşit, siyah, yeşil, meyve karışımlı ve organik çay çeşitlerinin tanıtıldığı ve dünyanın onlarca şehrinden festivale katılan binlerce ziyaretçiye bir hafta boyunca ikram ettiği sıcak çaylarıyla Organizasyona damgasını vurdu.

Festivale Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Hamarat ve beraberinde 16 milletvekili, Çaykur Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Sütlüoğlu, Eski Bakan ve Valilerden Galip Demirel, Çaykur Diş Fuarlar Koordinatörü Miraç Mollamehmetoğlu, Rize Risiad Başkanı Mustafa Külünkoğlu ile Türkiye ve Rize’den çok sayıda iş adamları katıldılar.


ABD’de bu yıl birincisi düzenlenen Texas Eyaleti Houston Şehri Stafford Belediyesi sınırları içerisinde düzenlenen İpekyolu Festivaline, Türkiye’nin ve bağımsız Türk Cumhuriyetlerinden, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ülkeleri katıldılar. Türkiye`den Çaykur çay standı ile birlikte,  el sanatı ustaları, ressamlar, Türk yemek kültürünün tanıtıldığı festivalde yaklaşık 70 bin izleyici için çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İpekyolu Festivali Houston ve Stafford Belediye Başkanları`nın ev sahipliğinde 600 kişinin katıldığı bir resepsiyonda siyaset ve iş dünyasının ileri gelen isimleri bir araya geldi. Resepsiyonda konuşma yapan eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, İpekyolu festivalinin önemine dikkat çekerek yapılan organizasyonun ülke ilişkilerinin ve halkların kaynaşması açısından çok önemli olduğunu ifade etti.
Türk Dünyası ve Amerika’nın Siyasetçilerini buluşturan festivalde Çaykur standı ve çayları gördüğü yoğun ilgiyle damgasını vurdu.


İpekyolu Festivalinde konuşan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,” Bu festivale Karadeniz’i temsilen bölgenin en büyük ve ülkemizin sayılı ekonomik sanayi kuruluşu olarak ÇAYKUR’umuz davet edilmiştir. Bu davet ÇAYKUR’un artık bir dünya markası olduğunun ispatidir. Dünya çay pazarında yaşanan kıyasıya rekabet nedeniyle dış piyasalarda yeni pazarların araştırılması gücümüze güç katacaktır. Bundan böyle Dünyanın her yerinden olacağız. Ülkemizin ve Rize ilimiz çaycılığını tüm dünya ülkelerine ve insanlarına sunmak ve çay sektöründe vara olan dünya markalarıyla rekabet etmek için, gerek iç pazarda ve gerekse bundan böyle dış pazarlarda etkili pazarlama, etkili satış ve etkili reklam ve tanıtım faaliyetlerimizi sürdürmek için, ticari fuarlarda, turistik festivallerde olmamız gereken yerde olacağız. Burada Türk usulü çay demlemeyi ziyaretçilere tanıtım ve ikramlarımızla yaşatmış olduk. Beklediğimizden büyük ilgi gören standımız ve çay çeşitlerimizle, ABD’de ki bayilerimizle toplantı yapma, piyasa çalışmalarını denetleme, taleplerini tespit etme imkanı bulduk.  Mevcut ürünlerimizi ve piyasaya arz ettiğimiz yeni organik çaylarımızın tanıtımını yaparak, bütün çay çeşitlerimizde kimyasal ilaç ve katkı maddesinin bulunmadığını anlattık. Çaylarımızın bu özelliği ziyaretçilerin bir hayli dikkatini ve beğenisini çekti. Houston şehrinde yeni bayilik görüşmeleri ve bayilik talepleri oluşturduk. Bu güne kadar katıldığımız dünyanın değişik ülkelerinde yapılan fuar organizasyonlarında çaylarımızın dış pazardaki satışlarından olumlu sonuçlar almaya başlamış bulunmaktayız. Türk kültürünü ve Türk çayını dünyaya tanıtan bu etkinliklere davetinize teşekkür ediyorum. “dedi.

Festivalin ev sahibi, Houston Belediye Başkanı Annise Parker ise festivalin insani ilişkilerin geliştirmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Festival sayesinde insanların birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu da ifade eden Başkan Parker, "Organizasyona katılan ülkeler kendi geleneklerini tanıttı. Hele Çaykur çayları bir lezzet harikası. Burada bir hafta boyunca çok sayıda insan bir araya geldi. Kültürler, sanatlar, yemekler buluştu, kaynaştı, anlaştı. Bunu organizasyona katılan tüm ülkeleri herkesi tebrik ediyorum" dedi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.