Çaykur Adil Ticaret Belgesi Alacak

Çaykur Adil Ticaret Belgesi Alacak

ÇAYKUR, üreticilerin, çalışanların mağdur olmadığı, bunların istismar edilmediği, elde edilen gelirlerin bu kesimlerle paylaşıldığı bir ticaret düzenini içeren "Adil Ticaret Belgesi" alacak.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, adil ticaret pazarında özellikleri ve paylarıyla güçlü bir şekilde yerlerini alacaklarını söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, ÇAYKUR olarak bir sosyal sorumluluk projesi olduklarını vurguladı.

Dünyada adil ticaret olarak adlandırılan bir ticaret şekli olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Üreticilerin, çalışanların mağdur olmadığı, bunların istismar edilmediği, elde edilen gelirlerin bu kesimlerle paylaşıldığı bir ticaret düzeni bu. Bizim yaptığımız da bu kapsamda bir iş. Bu nedenle ÇAYKUR olarak adil ticaret belgesini alacağız. Bunun çalışmalarına başladık'' dedi.

Bu piyasanın, dünya pazarlarındaki yerinin hızla büyüdüğünü, insanların bilerek, daha fazla para vererek bu ürünleri tercih ettiğine dikkat çeken Sütlüoğlu, ''Çünkü verdikleri paranın önemli bölümünün dar gelirli üreticilere ve çalışanlara gittiğini biliyorlar. Adil ticaret her yıl Avrupa pazarında yüzde 20 büyüyor. Bu pazarda de bu özelliğimiz ve payımızla güçlü bir şekilde yerimizi alacağız'' diye konuştu.

Sütlüoğlu, Türkiye'de bu belgeyi veren uluslararası sertifikasyon firması olduğunu, bu firma nezdinde sertifikayı almak için çalışmalarını başlattıklarını belirterek, daha önce helal gıda sertifikası almak için başlattıkları çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.