Çaykur Helal Gıda Sertifikası Alıyor

Çaykur Helal Gıda Sertifikası Alıyor

Müslüman ülkelerdeki çay satışlarını arttırmayı planlayan Çaykur, tüm ürünleri için helal gıda sertifikası alıyor.

Çaykur, yeni dönemde tanıtım ve reklam faaliyetlerine verdiği önemle birlikte ihracatını da arttırmayı hedefliyor. Çaykur özellikle Müslüman ülkelere yönelik ihracatını arttırmaya yönelik tüm ürünleri için “Helal Gıda Sertifikası” almak için başvuruda bulundu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Türk çayı dünyanın en sağlıklı çayıdır. Üzerine kar yağan tek çaydır. Bu nedenle içerisinde haşere barındırmadığı için üretiminde kimyasal ilaçlama yapılmayan tek çaydır. Kanserojen olarak bilinen pestisit içermez. Bunu biliyoruz. Ama bunu tüm dünyanın da öğrenmesi gerekiyor. Bu nedenle çayımızın tanıtımına önem veriyoruz. Çayımın, Müslüman ülkelerin önem verdiği ‘Helal Gıda’ olma özelliğini taşımaktadır. Müslüman ülkelerdeki çay satışlarımızı arttırmak için tüm ürünlerimiz de ‘Helal Gıda Sertifikası’ almak için başvuruda bulunduk. Müslüman ülkeler ithalatlarında bu sertifikaya büyük önem veriyor” dedi.
Dünyada ilk kez Malezya Helal Belgelendirme Kurumu tarafından uygulamaya konulan bu sertifika sistemi hızla diğer Müslüman ülkelerde de uygulanmaya başlanıldı. Geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili Türkiye’de bir çok seminer düzenlendi.
Sertifikasyon çalışmaları sırasında ürünlerde; hayvanların İslami usullere göre kesilip kesilmediği, hayvanın kesilmeden önce ölmemiş olması, Allah’ın adından başka adla kesilmemiş olması, tüm sarhoşluk veren maddeler içermemesi, kan ve kandan yapılan ürünler içermemesi, kullanılan renklendiricilerin, kıvam arttırıcıların, koruyucuların, emilagatörlerin ve lezzet zenginleştiricilerin içeriklerine dikkat ediliyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.