Çaykur Hesap Verdi

Çaykur Hesap Verdi

Çaykur’un 2009 ve 2010 yılı hesaplarının incelendiği KİT Alt Komisyon toplantısı Çaykur Genel Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Komisyon Başkanı İsytanbul Milletvekili Mehmet DOMAÇ, başkan vekili Bayburt Milletvekili Bünyamin ÖZBEK, komisyon üyeleri Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali OKUR, Adana Milletvekili Turgay DEVELİ, yasama uzmanı Kerim POLAT sayıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı temsilcileri ile Çaykur Genel Müdür Vekili Süleyman PINARBAŞ, Genel Müdür Yardımcıları Yunus KALDIRIM, Dr.Turgay TURNA, daire başkanları ve Çaykur Eski Genel Müdürü Ekrem YÜCE katıldı.


Açılış konuşmasını KİT Alt Komisyon Başkanı Mehmet DOMAÇ yaparken Çaykur Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU’nun yurt dışında oluşu nedeniyle Çaykur adına Genel Müdür Yardımcısı Süleyman PINARBAŞ kurum hakkında bilgi ve yöneltilen sorulara cevap verdi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan komisyon başkanı İstanbul Milletvekili Mehmet DOMAÇ yaptığı açıklamada yaptıkları incelemede olumlu sonuçlarla ayrıldıklarını belirterek yapılan yeni çalışmalarla Çaykur’un ekonomiye büyük katkılar sağlamaya devam edeceğini söyledi. Başkan DOMAÇ; “Çaykur’un çalışma ve hesaplarının denetimini yaptık bugün. Çaykur’un 2009-2010 yılı hesaplarının denetimini gerçekleştirdik. Çaykur’un ekonomik sosyal, sportif ve yöreye katkılarını değerlendirdik. Sayıştay denetçilerinin ortaya koyduğu 3 önerge vardı. Çaykur konusunda. Bu önergelerden bir tanesini üst komisyona taşıma kararını verdik. Diğer birinin gündemden düşürülmesi diğerinin de izlenmesi konusunda karar verdik. Biz Çaykur’un çalışmaları hakkında geniş bir bilgiye sahip olduk. Çalışmalarının yöreye ciddi katkılar sağladığını gördük. Pazarlama ve yeni yatırımlar konusunda da Çaykur’un çalışmalarının büyük ölçüde ilerlediğini tespit ettik. Bir müddet sonra hazineye bağlılığında ortadan kaldırılması için Çaykur yetkililerinin çalışma yaptığını gördük. Umut ediyoruz ki yeni yatırımlarla, yeni çalışmalarla Çaykur hem ülkemize hem de Rize’ye büyük katkılar sağlayacaktır diye düşünüyoruz. İhracatında arttırılması konusunda görüşler ortaya çıkartıldı.  Biz Çaykur denetiminden olumlu sonuçlarla ayrılıyoruz. Çalışanlara ve hizmeti yapanlara ayrıca başarılar diliyoruz.” dedi.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.