Çaykur Kuzey Amerika`da

Çaykur Kuzey Amerika`da

ÇAYKUR, Kuzey Amerika`da gerçekleştirilen ‘Sial Kanada` uluslararası gıda fuarına katıldı, organik çayın tanıtımını yaptı.

Türk çayının dünyada tanıtımını sürdüren Çaykur, Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenen ‘Sial Kanada” uluslararası gıda fuarına siyah, yeşil ve organik çaylarıyla fuara katıldı. Üç gün süren ve 10 bin kişi ziyaret ettiği fuara 60’ın üzerinde ülkeden 700 firma katıldı. Fuarda Çaykur’un en çok ilgi gören ürünü organik çay oldu. Çaykur, Türkiye’nin çayını Mayıs ayı içerisinde Gürcistan’da düzenlenecek olan Expobatumi ile Suudi Arabistan’da düzenlenecek olan Saudi Food fuarlarına katılacak.

 HEDEF ORGANİK HAVZA OLUŞTURMAK

 Dünyada hiçbir ülkenin Türkiye kadar organik çay üretme kabiliyeti ve kapasitesi olmadığını ifade eden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, şunları söyledi:

“Organik çayı üreten kısıtlı sayıdaki ülke de bunu organik pestisit kullanarak yapabiliyor. Biz ise bölge olarak çok şanslıyız.  Türkiye, pestisit kullanmadığı için rakipsiz konumda ve insanlar bu konuda giderek daha da bilinçleniyor. Türk çay tarımı ile dünyanın en büyük organik havzasını oluşturacağız. Şu anda 78.602 dekar çaylık alanda organik tarıma geçildi. Hedefimiz Türk çay tarımı ile dünyanın en büyük organik havzasını oluşturmak ve bu alanı 94 bin dekara çıkartmak”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.