Çaykur Rizespor’da Rehavete Yer Yok

Çaykur Rizespor’da Rehavete Yer Yok

Çaykur Rizespor A.Ş teknik direktörü Engin Korukır, ardı ardına deplasmanda aldıkları iki galibiyetin kesinlikle takımı rehavete itmesine izin vermeyeceğini söyledi.

PTT 1. Ligi’nde istikrarlı yükselişini sürdüren Çaykur Rizespor, puan cetvelinde lider ile aynı puanda ikinci sırada yerini alırken, oynadığı 7 maçında 5 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyeti bulunuyor.
Son iki haftayı deplasmanda geçiren Karadeniz ekibi Boluspor ve Kartalspor'dan aldığı iki galibiyet ile aldığı altı puan ile ilk 7 haftada hedeflediği 14 puanın iki puan üzerine çıktı.
Deplasmanda ardı ardına aldığı iki galibiyet ile moral depolayan yeşil mavili ekip, hafta sonu evinde ağırlayacağı Denizlispor müsabakasının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Engin Korıkır nezaretinde günde çift idman yapan futbolcuların moral ve motivasyonlarının yüksek olduğu gözlendi. Sakatlıkları süren Murat Sözkesen ve Serhat takımdan aynı çalıştılar. Serhat kondisyon salonunda çılışırken Murat ise doktor kontrolünde düz koşu yaptı.
Çaykur Rizesporlu futbolcu Hakan yaptığı açıklamada deplasmanda kazanmaya alıştıklarını belirterek, “Deplasman maçlarında üst üste önemli galibiyetler elde ettik. Ancak bu ligde hedefe ulaşmak için kendi sahamızda puan kaybı yaşamamak zorundayız. Geçmiş yıllardan acı tecrübelerimiz var. Kazanma alışkanlığımızı sürdürerek lig sonunda başarıya ulaşmak istiyoruz. Bu haftaki rakibimiz Denizlispor çok önemli bir ekip. Ancak başarıya ulaşmak için zorlukların üstesinden gelmemiz gerektiği bilinciyle çalışıyoruz'' dedi.
Teknik Direktör Engin Korukır ise yaptığı açıklamada Denizli spor müsabakasında üç puan almak zorunda olduklarını belirterek “İki maçta aldığımız altı puan bizim elimizi biraz daha güçlendirdi. Ama bu maçlar geride kaldı. Şimdi çok genç ve dinamik bir takım ise oynayacağız. Rahat ve performansı iyi olan bir takım. Kaybettiği maçlarda bile çok iyi oynayan bir takım. Çok zor olacak. Son üç maçta kazandığımız dokuz puanın öneminin artması için Denizlispor maçını kazanmak zorundayız. Çok dikkatli oynayacağız. Ligdeki yerimizin sağlam olması için Denizlispor maçında galibiyet çok önemli. İnşallah arzu edilen üç puanı alırız'' diye konuştu.
Lig’in 7. haftasında teknik direktör değişikliklerine bir anlam veremediğini belirten Korukır, bu değişiklikleri doğru bulmadığını ifade ederek “Bir insanın yedi hafta kredisi olmaması lazım. Kartalspor için söylüyorum. Zaten sezon başında ciddi bir hedef ortaya koymadınız ki. Niye hoca gidiyor. Ben bunu anlamış değilim. Üstüste olağanüstü mağlubiyetler alınır o zaman saygı duyarım. O zamanda hocalar kendileri gereğini yaparlar. Ligin daha 3. haftasında hoca göndermek bunları ben anlamıyorum. Neden yönetici ayrılmıyor da hoca değiştiriliyor. En zayıf halka o olduğu için, en kolayı o olduğu için” şeklinde konuştu.
Korukır, takımda rehavete yer olmadığını ifade ederek "Bunun için rehavete kapılmadan yolumuza devam edeceğiz. Çok karakterli bir futbolcu topluluğumuz var. Bu yolda çalışıyorlar. İzin günlerinde dahi gelip çalışan arkadaşlarımız var. Hepsi başarıya inanıyor. Başarma için rehavete kapılamadan tek hedefimiz için çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.