Cem Temizel’den Fransa’ya Tepki

Cem Temizel’den Fransa’ya Tepki

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Cem Temizel, ''düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan bir yasanın teklif edilmesi bile Fransa Meclisinin demokrasi anlamında sınıfta kaldığının açık işaretidir'' dedi.

Temizel, Fransa meclisi genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin kabul edilmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, kanun teklifinin Mecliste kabul edilmiş olmasının, yasalaşması anlamına gelmediğine işaret etti.
''Yine de bizce, düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayan bir yasanın teklif edilmesi bile Fransa Meclisinin demokrasi anlamında sınıfta kaldığının açık işaretidir'' diyen Temizel, ''demokrasinin beşiği'' olduğunu iddia eden Fransa'nın, bu üzücü gelişmeyle dünyaya kötü bir örnek olduğunu belirtti.
Sözlerinin devamında Temizel, tarihi tarihçilerin konuşması gerektiğini, bu karardan sonra iş adamlarının Fransa'ya yapacakları seyahatleri ve ticari anlaşmaları tekrar düşüneceklerini söyleyerek, Hükümetin Fransa'ya karşı alacağı tüm kararların arkasında olacaklarını belirtti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.