CHP Rize'den Kutlama İptaline Kınama

CHP Rize'den Kutlama İptaline Kınama

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Cumhuriyet bayramı törenlerini iptal etmenin anlamı olmadığını söyledi.

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, Cumhuriyet bayramı törenlerini iptal etmenin bir anlamı olmadığını Cumhuriyet`in kuruluşunda binlerce şehit verildiğini söyledi.

AKP Hükümeti’nin Cumhuriyet Bayramı törenlerini iptal etmesini kınayan ve bunun, “Cumhuriyeti anlamamak, Cumhuriyetin erdemlerini bilmemek” olduğunu belirten Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajını aynen paylaşan CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya devamla: “Cumhuriyetimizin 88. yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken şehitler verdik, Van’da, Erciş’te yüzlerce insanımızı kaybettik, binlerce yaralımız var” dedi.

Aslankaya “Elbette acımız büyüktür. Ama bu büyük acıları gerekçe göstererek Cumhuriyet törenlerini iptal etmek doğru değildir. Çünkü Cumhuriyet “tasada ve kıvançta beraber olmak” demektir. Ayrıca” kimsesizlerin kimsesi olmak” , Van’a Erciş’e daha fazla sahip çıkmak demektir. Resepsiyonların iptalini anlayışla karşılarız… Ama resmi tören geçişlerini, okullarda Cumhuriyet etkinliklerini iptal etmek, Cumhuriyeti anlamamak demektir. Cumhuriyet erdemlerini bilmemek demektir. Bu kararı alanlar, depremde şehit olmuş 63 öğretmenimizin aziz ruhlarını incittiklerinin acaba farkındalar mı? Unutulmamalı ki, Cumhuriyet, Ulusallaşma yolunda attığımız en büyük adımın hatırlanmasıdır. O adımın gerisinde yaşanmış büyük acılar, büyük felaketler vardır. O adımın gerisinde binlerce şehidin kanı vardır. Bu topraklarda hür bir şekilde onurluca yaşamanın çelik iradesi vardır. O adımın gerisinde, bu ülkede yaşayan herkesin, kıvançta ve tasada birlik ve beraberlik yemini vardır. Atalarımızın ettiği o yemin, bir daha bozulmamak üzere edilmiş bir yemindir. Bize, bugün yaşadığımız acıları, ızdırapları ve felaketleri göğüsleme gücü veren işte o yemindir. Van’da bu büyük milleti zor gününde kucaklaştıran işte bu yemindir, bu Cumhuriyet’tir.

Cumhuriyet Bayramları, bu andın her nesil tarafından tekrarlanışıdır. Bu törenler yeni kuşaklara millet olmanın hazzını yaşatır kıvançta ve tasada bir olmayı öğretir.

Cumhuriyetin ruhunu anlamayanlara, bu büyük millet hak ettiği dersi mutlaka verecektir.

Bu vesile ile, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.