CHP'de iki ilde istifa şoku!

CHP'de iki ilde istifa şoku!

CHP'de 2 ilde istifa haberleri geldi. Diyarbakır'da 15 kişi, Kayseri'de ise 11 kişi görevinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Naciye Günay ve bazı ilçe kadın kolları başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 15 kişi görevinden istifa etti.

Günay, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ile Sur İlçe Kadın Kolları Başkanı Hediye Özçelik, Yenişehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nimet Temurhan, Çınar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Çelebioğlu ve Bağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihal Cebeloğlu ile yönetim kurulu üyelerinin de partiden istifa ettiğini bildirdi.

Dün de Bağlar İlçe Başkanı Halil Efe'nin aynı gerekçelerle partiden istifa ettiğini kaydeden Günay açıklamasında, "Emeğin yok sayıldığı, demokrasinin işlemediği, kadınlara saygı duyulmadığı bir il teşkilatına sahip olduğumuz için istifa etmeye mecburuz" ifadesini kullandı.

Günay, 2002 yılından bu yana görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ancak il başkanlığından gereken desteği, sevgi ve saygıyı göremediklerini, yok sayıldıklarını, ötekileştirildiklerini, tüzük gereği kendilerine ayrılan bütçeden haberdar dahi edilmediklerini savunarak, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Tek suçumuz daha önceki yönetimlerle de çalışmak. Diyarbakır İl Başkanlığının yetersizliği ve rutin toplantıları dahi yapmıyor olmaları da istifa etmemizde etken oldu. Göreve geldikleri gün tek suçları eski yönetim ile çalışmak olan teşkilatları sorgusuz sualsiz görevden aldılar.

Önümüzdeki yerel seçimlerde aday bulamadıklarını her zaman yaptıkları gibi bu yerel seçimde de her şeyi kağıt üzerinde yapmaktan başka şanslarının kalmadığını bildikleri için bizleri uzaklaştırmak istediler."

Kayseri'de ise CHP İl Başkanı Sadık Atila ve 10 yönetim kurulu üyesinin görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Atilla, istifalara son iki aydır yönetim kurulunda yaşanan sorunları gerekçe gösterdi, parti çalışma programını uygulamakta sıkıntılar yaşadıkları için istifa ettiklerini açıkladı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.