CHP'li vekil komisyonda itiraf etti: Başbakan'ı dinlettim

CHP'li vekil komisyonda itiraf etti: Başbakan'ı dinlettim

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, komisyonda açıkladı: Başbakan ile bakanları dinlettim.

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Erzurum Başsavcısı olduğu dönemde, Başbakan Erdoğan ile Hilmi Güler, Kadir Topbaş ve Ahmet Albayrak'ı dinlettiğini kabul etti, ancak bu dinlemelere ilişkin tapeleri kendisinin sızdırmadığını savundu.
CİHANER'DEN KOMİSYONDA İTİRAF

Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan Hukuk Alt Komisyon dün Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'yi dinledi. Kurum olarak kendilerinin de dinlemeden mağdur olduklarını söyleyen Selvi, komisyon üyesi CHP Milletvekili İlhan Cihaner'in, Erzurum Başsavcısı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Yeni Şafak'ın sahibi Ahmet Albayrak'ı dinlettiğini kaydetti. Selvi, "Ahmet Albayrak'ın konuyla ilgisi olmadığı halde dinlendiği telefon tapelerini de komisyonunuza sunmak istiyorum" dedi.
CHP'Lİ VEKİL KENDİNİ SAVUNDU

Star gazetesinden Hamza Erdoğan'ın haberine göre;  Dinlemeleri kabul eden Cihaner ise kendini "Gazetenizin sahibi bir soruşturmadaki konuşma nedeniyle dinlemeye alındı, ondan sonra onun yaptığı konuşmalar TMK'da da var olan tesadüfi delil kapsamındadır. Bakanlar da TMK'daki katalog suç olan ihaleye fesat karıştırma ile ilgili konuşmalar olduğundan tesadüfi delil kapsamında tapelenmiştir. Bunların hiçbiri soruşturma bende iken yayınlanmadı" sözleriyle savundu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.