Çiçek "Özel Okulların Eğitim Kalitesi Her Geçen Gün Düşüşte"

Çiçek "Özel Okulların Eğitim Kalitesi Her Geçen Gün Düşüşte"

MEB Eski Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cevat Çiçek, Çay TV'de özel okullardaki eğitim kalitesini değerlendirdi.

Çay TV ekranlarında Togay Muratoğlu'nun sunduğu "Gündem Özel" programına konuk olan MEB Eski Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cevat Çiçek, özel okullardaki eğitim kalitesini değerlendirdi.

Özel okulların eğitim kalitesinin her geçen gün düşüşte olduğunu ifade eden Çiçek, "Çocuğu Anadolu Lisesi'ni kazanamamış. Daha iyi eğitim alsın hesabıyla durumu yeterli olan veliler çocuğunu özel okula verir. Özel okullar, eski Anadolu Liseleri'nin paraleli olarak, yabancı dil eğitimi veren okullar olarak açılmıştır. Fen dersleri İngilizce verilir. Şimdi bu kaldırıldı. Dersler artık İngilizce verilmiyor. Eskiden bir cazip hali vardı. Dil öğrenilirdi. Şimdi o da kalktı." dedi.

"KPSS'yi Kazanamayan Özel Okullarda Öğretmenlik Yapıyor"
Eskiden özel okullarda eğitimci kadrosunun kaliteli isimlerden oluştuğunu aktaran Çiçek, şimdilerde ise atanamayan öğretmen adaylarının yıllık sözleşmelerle buralarda görev aldıklarını dile getirdi. "Bizde özel okullar için eğitim kadrosu nasıl belirleniyor? Bu okullarda eskiden başarılı öğretmenler çalışıyordu. Şimdi bu okullarda KPSS'yi kazanamayıp bir yere atanamayan öğretmenler çoğunlukta. Stajyer öğretmenler çoğunlukta. Bu çocuklar buralarda kendilerini geliştirebilmek için baskı altında gece gündüz çalışırlar. Tatilleri yoktur. Entresan bir şey daha vardır. 1 yıllık sözleşme yaparlar. Performansına göre devam ederler. Çocuğa Haziran ayının sonunda 'Seninle sözleşme yapmıyoruz.' derler. Bu çocuklar açıkta kalıyorlar. Hiçbir hukuki dayanakları yok. Buranın düzeltilmesi lazım. Özel okullardaki öğretmenlerin mutlaka pedogojik performanslarının ölçülmesi lazım. Bilgilerinin ölçümesi lazım. Çünkü vatandaş para verip çocuğunu orada okutuyor. İyi yetişmesini istiyor. İyi yetişmek için iyi öğretmene ihtiyaç var." dedi.
 
"Devlet Okullarında Başarı Daha Yüksek"
Velilerin kriterle çok dikkat ederek seçici davranmaları gerektiğini aktaran Çiçek, "Yapılan genel sınavlarda, özel okullar ile devlet okulları kıyaslandığında devlet okullarındaki başarı daha yüksektir." ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.