cocuklarımza camileri sevdirelim

cocuklarımza camileri sevdirelim

Berat Camii’nde Çocuklara Yönelik Yapılan Çalışmalar

Konuyla ilgili Berat Cami İmam Hatibi Halil Çelik şu bilgileri verdi;

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız bizlere Rabbimizin ikram buyurduğu en büyük nimetlerden birisidir. Nimetin büyüklüğü doğrultusunda da sorumluluğu o derece ağır bir emanettir. Önemli derecede imtihan vesilesidir. Bir insanın dünya ve Âhiret hayatını çok yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Çocuklarımız dünya hayatında gurur ve övgü vesilesi olabildiği gibi utanç kaynağı da olabilir. Ahiret hayatı için sadaka-ı cariye olarak sevap ve huzur vesilesi olurken, azaba da vesile olabilir. Bu ve benzeri olumlu ve olumsuzlukları ayıran çizgi eğitimdir. Ana rahmine düşmesinden itibaren, rüştüne erene kadar, anne ve babalar çocuklarına helal rızık yedirerek, iyi örnek olarak, maddi, manevi eğitimleri için her türlü fedakârlığı yaparak onları geleceğe hazırlamalı; böylece onların dünyevi ve uhrevi geleceğimiz açısından nimet vesilesi olmasını sağlamalıyız.
Bu noktada camiler bulunduğu bölgede önemli bir fonksiyon icra etmektedir. Cami Müslümanların adeta ortak evi konumundadır. O ev, Müslümanların kalbi mesabesindedir. O kalpte hayat varsa, bulunduğu bölgede de hayat var demektir.
Müftü Mahallesi Berat Camisi olarak, çocuklarımıza bu meyanda nasıl katkı sağlayacağımızı düşündük. İlk olarak bulunduğumuz bölgede iki güzide ilköğretim okulumuz olması hasebiyle, çocuklarımızı Cuma namazına davet ettik. Öğle izni, zaman olarak kısıtlı olduğu için Cuma namazı çıkışında çocuklarımıza öğle yemeği niyetine tost, kır pidesi gibi ikramlarda bulunmaya devam ediyoruz.

Çocuklarımızın cami eksenli bir hayatı olması için onların şu reçeteye, prensiplere uymasını arzu ediyoruz.

1.    Her gün en az bir vakit cemaatle namaz kılmak.
2.    Hafta içi (Pazartesi 15:30) veya Hafta sonu (Pazar 15:30) 1 saat Kur’an-ı Kerim dersi
3.    Hafta bir defa (Cumartesi, 14:00’de) yalnız çocukların katılabileceği vaaz programı. Bu programda çocuklarımızın maddi, manevi gelişimi için uzman hocalarımızı davet edeceğiz.
4.    Ve Cuma namazını eda etmek için camide hep beraber toplanma..

Çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim dersine, Vaaza ve Camimize davet ediyoruz.

Rize’mizde İlahiyat Fakültesinin olması ve akademisyen hocalarımızın bu gibi hizmetlere duyarlı olması yönüyle nasipli bir ildir. Hocalarıma bu hizmette yardımcı olmalarını, yol göstermelerini talep ettim. Allah razı olsun hiç erinmeden bizlere destek olacaklarını ifade ettiler.
İnşallah önümüzdeki Cuma (28.10.2011) günü Doç. Dr. Zafer Erginli, diğer Cuma (04.11.2011) Doç. Dr. Nebi Gümüş ve daha sonraki Cuma’da (11.11.2011) Doç. Dr. Hasan Ayık hocamız bu kürsüden sizlere hitap edecektir.
Cuma namazı sonrası çocuklara özel tost ve ayran ikramı berat camiinden geliyor. Müftü mahallesinde bulunan berat camiinin  imamı çocukların camiye ilgisini artırmak için özel bir uygulama başlattı.

Yaz aylarında camilerde yapılan kuran kurslarına katılan çocukların camiyle bağlantılarının devam etmesini amaçlayan berat camii imamı Halil çelik, Cuma günlerine özel uygulaması ile dikkat çekiyor.

Cuma namazına katılan çocuklar çıkışta  tost ve ayran ile ödüllenidirliyor.


İmam çelik Hutbede ise gençlere öğütler verirken ilerleyen günlerde ise ilahiyat fakültesi hocalarının davet edilerek camide çocuklara yönelik dini bilgiler aktarılacağını söyledi

Cuma namazı  çıkışı kendilerine ikram edilen tost ve ayranları alan çocuklar ise mutluydular




Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.