Çorlu'da 'esrarengiz ses' paniği

Çorlu'da 'esrarengiz ses' paniği

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde patlama sesine benzeyen büyük bir gürültü duyuldu. Herkes korkudan sokaklara döküldü ama sesin kaynağı hala bulunamadı

Deprem ya da büyük bir patlama olduğunu sanan vatandaşlar sokaklara dökülürken, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek büyük bir ses duyulduğunu ancak şu ana kadar esrarengiz sesle ilgili bir olay olmadığını söyledi.

Esrarengiz ses dün saat 15.00 sıralarında Çorlu ve çevresinde köylerde duyuldu. Deprem ya da patlama olduğunu sanan vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Polis ve jandarma ekipleri de telsiz anonslarıyla haberleşerek ilçe ve çevresinde inceleme yaparak gürültüye neden olan o olayı anlamaya çalıştı. Ancak yapılan incelemelerde herhangi bir patlama ya da deprem olmadığı anlaşıldı.

Esrarengiz sesin duyulduğunu ancak nedeninin tespit edilmediğini ifade eden Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, şunları söyledi:"Sesinin duyulduğu o saatten bu yana polis ve jandarma ekiplerimiz bölgelerinde araştırmalar yapıyor. Şu ana kadar olumsuz bir haber almadık bununla birlikte bazı vatandaşlarımızın deprem kaygısı olması üzerine Kandil rasathanesi aranmış depremin olmadığı belirtilmiştir. Korkulacak ve panik yapılacak bir şey yoktur. Güvenlik güçlerimiz o sesin nedenini araştırıyor".

Panikleyerek sokağa çıkan vatandaşlar ise 155 Polis İmdat ile Jandarma ihbar telefonlarını arayarak durumu öğrenmeye çalıştı. Tüm incelemelere rağmen esrarengiz sese neyin neden olduğu tespit edilemedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.