Depremden kaçıp Rize'ye yerleştiler

Depremden kaçıp Rize'ye yerleştiler

Erciş te bebeği ile birlikte enkaz altında kalan Nejla Yıldırım Gündoğdu beldesinde 3 çocuğu ile birlikte uzanacak yardım elini bekliyor.

an Erciş ilçesinde meydana gelen 7.2 lik depremde yeni doğan bebeği ile birlikte enkaz altından çıkartılan Nejla Yıldırım Rize de kendilerine uzatılacak yardım elini bekliyor.

     Van in Erciş ilçesinde sezaryen ile doğumdan bir gün sonra hastanede 7.2 depremine yakalanan ve çöken hastanenin altından çıkartılan Nejla Yıldırım ve 22 günlük bebeği Rize ye yerleşti.

Gündoğdu beldesi Taşlidere mahallesinde eşinin eniştesi Mehmet Kaya tarafından getirilen Nejla Yıldırım ve 3 çocuğu eniştelerinin evinde yaşıyor. Daireleri tutulan ve boş olan evde hayırseverlerden yardım bekliyorlar.

       Mehmet Kaya kendisinin Rize de yaşadığını söyleyerek” Asgari ücretle çalışıyorum, deprem sonrası Erciş e gittim, kayınım Abdullah in eşi yeni doğum yapmıştı ve çöken hastanenin altında kalmışlardı ben gittiğimde önce gelin çıkartılmış ardından bebek çıkmıştı. Evleri de yıkıldığı için kayın validem in ayağı kırıldığından kayınım orda kaldı. Çocuklarını Rize ye getirdim. Bende kalıyorlar. Asgari ücretle çalışıyorum. Ev sahibi ile konuştum giriş katı kendilerine verdi ve bir ay kıra almayacağını söyledi. Ev bom boş, bir iki komşu yardım etti, Rize valiliğine başvurduk, bayram tatili girdiği için her hangi bir işlem yapılmadı. 22 günlük bebeğin ismini burada Fatih Sultan Mehmet olarak koyduk, çocuklardın biri epilepsi hastası, depremden hiçbir eşya alamadılar” dedi.

      Gündoğdu beldesinde boş dairenin donatılması için yardım beklediklerini söyleyen Mehmet Kaya " yardım edenler oldu, ufak tefek elbise yardımı, evi donatıp aileyi yanıma almak istiyorum" dedi.










Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.