Depremzede 67 Kişi Rize'de Barınıyor

Depremzede 67 Kişi Rize'de Barınıyor

Van'da geçen ay yaşanan depremin ardından mağdur olan ve kalacak yerleri olmayan 67 kişi, Rize'deki misafirhanelerde barınıyor.

Aa muhabirinin Valilik Van Mağduru Karşılama Bürosundan edindiği bilgiye göre, Van'da yaşanan depremin ardından kalacak yerleri olmayanları Rize'de barındıracak yerlerin belirlenmesinin ardından 67 kişi, kentteki DSİ ve İl Özel İdaresinin misafirhanesi ile Rize Öğretmenevinde barındırılmaya başlandı.

Rize'de bulunan depremzedelerin sağlık, gıda ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için karşılama bürosunca çalışmalar sürdürülüyor. Ayrıca bu kişilere psikolojik destek de sağlanıyor.

Kente gelenlerin arasında bulunan 13 ilköğretim okulu öğrencisinin, kentteki okullarda misafir öğrenci olarak eğitim görmesi için, ayrıca üniversiteye hazırlanmak için dershaneye gitmek isteyenlerle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çalışma yürütülüyor.

Ayrıca karşılama bürosuna dilekçe veren 18 aile de, depremde mağdur olmaları ve kalacak yerleri olmaması nedeniyle Rize'deki akrabalarının yanına yerleştiklerini, ancak yanına yerleştikleri kişilerin yeterli maddi imkanları bulunmadığından dolayı kendilerine nakdi ve gıda yardımı yapılmasını istediklerini belirttiler. Bazı aileler de başka bir ev kiralanmasını istediklerini dile getirdiler.

Rize'nin bazı ilçelerindeki öğretmenevlerinin de Vanlı depremzedelerin barınması amacıyla kullanılması için çalışmalar devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.