Derelere Yeni Düzenleme yapılacak!

Derelere Yeni Düzenleme yapılacak!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize` de yaşanan selden gerekli dersleri aldıklarını ve kalıcı çözümler için ilgili bakanlıklarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, önceki gün Rize de yaşanan sel felaketinden sonra afet bölgesinde bir dizi incelemelerde bulundu.
Karal, selde zarar gören vatandaşların zararlarının tazmini için hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak  “ Vatandaşlarımızın tüm zararları tazmin edilecektir. İlk etapta valiliğimize acil kullanılması için bir ödenek gönderildi. Şu anda hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarının neticelenmesi ile hem felaketin maddi boyutu ortaya çıkacak hem de zarar gören vatandaşlarımızın zararları tazmin edilecek” dedi.


Rize’de ki derelerinin üzerinin kapalı olmasının sel ve heyelanlara davet çıkarttığını söyleyen AK Parti Rize Milletvekili Karal, gerekli derslerin alındığını belirterek “Bu felaketleri geçici çözümler ile sonlandıramayız. Son yaşanan felakette görüldü ki su baskınlarının oluşmasındaki en büyük etken şehir merkezinden geçmekte olan derelerin üzerlerinin kapanmış olmasıdır. Bu derelerini üzerinin açılması konusunda Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar ile istişare halindeyiz.  Vatandaşlarımızın hayatlarını tehlikeye atan bu yapının değişmesi için önümüzdeki süreçte adımlar atılması konusunda fikir birliğine vardık. Süratle bu çalışmalara başlayıp bitireceğiz” diye konuştu.





Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.