Derepazarı Kendirli Yoluna Start Verildi

Derepazarı Kendirli Yoluna Start Verildi

Rize ile Kendirli beldesi asındaki mesafeyi 14 Km. kısaltacak olan ve yıllardır yapılamayan karayolunun yapım çalışmalarına start verildi.

Derepazarı-Kendirli Yolu yapım çalışmalarına Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Rize İl Teşkilatı ve vatandaşların katılımıyla start verildi.

Birçok Kendirlili vatandaşın katıldığı açılışta konuşma yapan Rize Milletvekili Hasan Karal, "Yıllardan beri konuşulup bir türlü hayata geçirilemeyen Derepazarı-Kendirli Yolumuzu da bugün başlatıyoruz. Gerçekten bu da çok önemli bir proje ve Rize ile Kendirli beldemiz arasındaki yolu yaklaşık 14 Km kısaltacak olan bir proje. Projede bir değişiklik yaparak kapsamını artırdık ve 8 metreden 10 metreye çıkardık. ayrıca yol kenarlarındaki yaya kaldırımları ve tretuvarları da projeye ilave ettik. İnşallah bu yol Derepazarı ve Kendirli arasındaki güzergaha ayrı bir anlam kazandıracak. Buradaki hemşerilerimizin Rize'ye ulaşımlarını ve Rize'deki hemşerilerimizin de bu güzergahtan İkizdere, Erzurum hattına daha kısa süre içinde geçmelerini sağlayacaktır. Bugün burada bu projeyi Kendirlili hemşerilerimizin huzurunda başlatıyoruz hayırlı ve uğurlu olsun diliyorum." şeklinde konuştu.
Kendirlili olduğu bilinen ve Derepazarı- Kendirli yolu projesi için oldukça emek sarf eden AK Parti Rize İl Başkan Yardımcı Alaettin Serdar projenin hayata geçirilmesine yönelik yaptığı açıklamada; "Kendirli projesinin temelini bugün sayın Milletvekilimiz Hasan Karal ile birlikte atmış bulunuyoruz. Bu yolun bölgemize çok önemli değerler kazandıracağını düşünüyoruz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Milletvekilimiz Hasan Karal'ın gece gündüz takibi sonucunda bu safhaya geldik. Özellikle başta Sayın Başbakanımız ve Milletvekilimize Kendirli beldesi adına çok teşekkür ediyoruz. Bu yolun önemli düzeyde ekonomik kazanımlar sağlayacağını düşünüyoruz. Kendirli bölgemizin iç bölgede kalmış olması dolayısıyla bu proje sayesinde transit nokta haline gelecek olan Kendirlimizin Rize ile entegre olacağını düşünüyoruz. Bu projenin bugün temelini atmış bulunuyoruz Kendirli bölgemize Rize'mize bütün insanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Kendirli Belde Başkanı Adem Çelik açılışta yapmış olduğu konuşmada; "Kendirli halkının  beklediği yol çalışması şuanda başlamış durumda. Özellikle emeği geçen Sayın Başbakanımıza yolu sürekli takip eden Sayın Vekilimiz Hasan Karal Beyefendiye, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcımız Alaettin Serdar'a çok teşekkür ediyoruz. Yola gerçekten çok emekleri geçti. Onların bu hizmetlerini Kendirli unutmayacaktır. Kendirli için çalışmalar yolla sınırlı kalmayacaktır. Hükümetimizin desteği ile farklı projeler de gerçekleştireceğiz. Bu proje için özellikle halkımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.