Devlet Bahçeli'nin son grup konuşması

Devlet Bahçeli'nin son grup konuşması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli Başbakan Erdoğan'a Suriye meselesi ve PKK üzerinden yüklendi.  "Banyas'ta yaşanan katilamda bebeklere üzülüyorsun da Esad'a bebek katili diyorsun da sen bebek katiliyle neden pazarlık yapıyorsun" dedi.

PKK'lıların sınır dışına çekilme sürecinde Başbakan'ın suç işlediğini söyleyen Bahçeli "Devletin savcılarını göreve çağırıyorum. Bugün de ben Genel sekreterimiz İsmet Büyükataman'ı görevlendirdim. Kendisi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Başbakan Erdoğan'ı ve bu işe ortak olanları, 63 akil insanı mahkemeye verecek" dedi.

İşte Devlet Bahçeli'nin grup konuşması:
Kredi kartınızı senelik %12 farkla taksitlendiriyoruz.

Değerli milletvekilleri, ve misafirleri hepinizi sevgi ve saygı ile kucaklıyorum.

Ülkemizin genel tablosuna baktığımızda dertler çoğalmıştır.

Reyhanlı'da olan hadisenin bölücülere sağlanan ayrıcalıklarla değerlendirilidğinde nasıl bir buhran içinde olduğunuzu görebiliriz.

Tüm çiftçilerimizin bu özel gününün öncelikle kutlarım. Özellikle AKP iktidarında çifçilerimizin sorunları daha da artmıştır. Başbakan çiftçilerimize gerekli desteği vermemiştir. Çünkü Başbakanın kalbi hırsızlar için artmış. Başbakan karanlık odaklarla işbirliğine gitmiştir.

Bu yılda tarım sektörünün büyüme hızı %3'tür. Hala çalışanlarımızın yüzde 26'sı Tarım sektöründedir. 10 yılda tarımsal borçlar fırlamış. Çiftçimiz sadece banka borçlarını ödemek için uğraşmaktadır. Çftçimizi heyecanlandıracak hiçbir iş yapmamaktadır.

Başbakan Erdoğan'ın böbürlenerek yaptığı işe bakın; çiftçilerimizi nasıl borçlandıracağını anlatmaktadır. İşte bunu müjde olarak sunmuş. Bunu neredeyse takla atarak söylemiş. Faiz düşmüş de çiftçimiz traktörünü mü yenilemiş. Faiz düşmüş de tarım ürünleri para mı etmiştir. Faiz düşmüştür de çiftçimiz gemi mi almıştır.

Başbakan bir müjde verecekse çiftçilerimizin alın terini versin. dünyanın neresinde çiftçisinin borçlanan bir başbakan var? Başbakan yüzde 1'lik faiz düşüşünden ne bekliyor?

Başbakan kararını vermiştir. MHP olarak hükümeti açıkça uyarıyoruz ki, kardeşlerimizi kandırmadan vazgeçsinler.

Çiftçilerimiz bu sefer kanmayacak. AKP'ye gerekli dersi verecektir. Bugünleri sizlere yaşatanları milletimizin yardımıyla nadasa bırakacağız.

Geçtiğimiz Cumartesi Reyhanlı'da son yılların en acımasız saldırısına maruz kalmıştır. Son açıklamalara göre 50 kardeşimiz hayatını kaybetmiştir. Bu olayı şiddetle, nefretle kınıyoruz.

Türk milleti yastadır. Vicdanlar infial haldedir. Reyhanlı'da kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye bitmek bilmeyen bir kumpasın içindedir. Öfkemiz tarifsizdir. Elbette yaralarımızı saracağız. Kutuplaşmalara mahal vermeden bu işi çzömeliyiz. Her saldırıyı sineye çekecek değiliz. Biz Reyhanlı'daki olay meydana geldikten sonra dikkkatimizi buraya çektik. Edip Semih Yalçın'ın başkanlığında kurulan heyeti görevlendirdik.

Arkadaşlarımızın hazırladıkları raporlarda baktığımız zaman 10 kişinin de partimize mensup olduğu bilgisine ulaştık.

Endişeye kapılan vatandaşlarımız ilçeyi terk etmiştir. Büyük maddi hasar oluşan ilçede bir panik havası vardır.

Türkiye'nin egemenlik hakları çiğnenmiş. Bu çok ciddi bir zaaftır. Menfur saldırı sonrası yapılan açıklamalara dikkatle bakmak lazım.

İçişleri bakanı patlamadan sonra yaptığı açıklamada saldırıyı yapanın El Muharebat olduğunu söylemişti.

Diğer sallama bakanları da aynı açıklamayı yapmıştı.

Net olan şey şudur; hükümetin kafası karışık. Yapması gereken şudur;

Bu bombalar içeri nasıl sokulmuş, Mit ne iş yapmış. Reyhanlı'daki kanlı saldırı bir an önce aydınlatılmalı. El Kaide bağlantısı gözden kaçırılmamalı.

Görülmektedir ki Suriye meselesi çıkmaza girmiştir. Dış İşler bakanı ve Başbakan'ın konsepti iflas etmiştir. Bülent Arınç ve Beşir Atalay hala görevde kalacaklar mı?

Sınırımızı eleğe çeviren Başbakan ve ekibi bunun hesabını vermelidir. Başbakan'a göre 50 vatandaşımızı kaybettiğimiz saldırıyı konuşup tartışmak başkalarının ekmeğine yağ sürmek desin ama biz bu meselenin üstüne gideceğiz. Basına ambargo koyması nasıl bir demokrasi anlayışına sahip olduğunu göstermektedir.

AKP hükümeti iflas eden Suriye politikası yüzünden halkından özür dilemeli.

Reyhanlı'daki saldırılar artık sabrımızı taşırmıştır. Malatya'dan kalkan uçağımız Suriye tarafından vurulmuş ve iki pilotumuzu şehit etmiştir.

Dün Amanoslar'da düşen uçağımız ve şehit olan

Suriye olayları sonrası ebediyete intikal eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Başbakan Erdoğan şunları söylemişti "Sınırın bu yakasında güvende yaşarken sınırın diğer tarafında yaşanan vahşete sessiz mi kalacağız demişti

Başbakan Türkiye'yi ne hale getirdi? Men dakka dukka derken bu yapılan işleri hesaplamış mıdır?

Başbakan Suriye'yi iç meselesi yapmıştır. Beraber tatil yaptığı adam ne oldu da değişti.

Yabancı TV'ye verdiği röportajda önce kara harekatı demiş sonra da haberi değiştirmiştir.

Erdoğan'ın ABD ziyaretinde konu Suriye olacaktır. Ama ABD'nin Rusya ile anlaşması Erdoğan'ı aşağı düşürmüştür.

Türkiye'yi Suriye bataklığına sokmak isteyen biri soğukkanlı olun mesajı veriyor. Yine başbakan Banyas'ta yaşanan katliamı sonrası konuşmada " Ben o bebekler için sesimi yükseltmeyeceksem başakan kimliğimi bırakırım"

Peki sen başbakan sen Türkiye'deki bebekleri katleden adamla pazarlık yaptığında hiç mi acımadın.

Suriye'deki bebekler Türkiye'deki bebeklerden daha mı önemli. Bebeklerin katilleriyle çözüm konuşurken hiç mi için acımadı.

Meclis konuşmanda sen bebekleri katleden teröristleri açıklamıştın.

20 Ağustos'ta 1987'de Mardin Dargeçinde 4 aylık bebeğe kurşun sıkan caniler.

19 Ağustos'ta Lice'de kundaktaki bebeğe kurşunb sıkan şertefsizlerdir.

Van'da 3 bebeğin canını alan katillerdir.

Türk milleti terörist başına boşuna bebek katili dememektedir. Sayın başbakan bebek deyince senin aklına Suriye mi gelmektedir. Irak, Afganistan'da bebek öldürenlerle

Cenab-ı Allah demeyecek mi bebek katilleriyle ne iş yaptın? Ne pazarlıklar yaptın

Kimliğini kürsüye bırakmak isteyen başbakan bir an önce gitmeli ve  bir daha gitmemelidir.

Amerika'ya giderken başabakanlık hayalinle gittin. Şimdi de dönerken bırakarak gel. Sınırlarımızın ne olduğu belli değilidir. AKP hükümeti bataklığa gömülmüştür.

PKK'lı teröristler AKP'nin izniyle cirit atmaktadır. Militanların sırt çantalı, silahlı görüntüleri çıkmaktadır. Bu arada PKK'nın uzantısı BDP tehditte sınır tanımamışlardır. Başbakan Erdoğan ise PKK'nın çekilmesini nasıl geldilerse öyle gitmelidir demiş.

Değişik tarihlerde söylediğim gibi bu pkk'lıların bu şekilde gitmesi rezalettir. AKP'nin Mit kanalıyla mihmandarlık yaptığı kişiler kan dökücü teröristlerdir. Bunlar azılı canavarlardır.

Başbakan Erdoğan şu sorularımızın cevabını vermelidir. Yıkım projesi sürecinde 557 şehidimizin katili sınırlarımızdan çekip gidecek midir? Şehir analarına hangi bahaneler üretilecektir? Başbakan Erdoğan anayasal suç işlediğinin farkında değil midir? Erdoğan affı çıktı da bizim mi haberimiz yok?- Bunlar çekilirlen güvenlik güçleri seyreedecek midir? Türkiye'de Türkiye'ye devlet demek hukuktan bahsetmek mümkün olacak mıdır? 5237 sayılı maddede suçun işlenmesine yardımcı olanlara karşı hükmü belirtmektedir. Görevini uygulamayanlarla ilgili yapılacakları anlatmaktadır. Kanunun 283'üncü maddesi suçluyu kayıranlarla, suç delillerini bildirmeme suçlarını düzenlemektedir.

PKK'lıların meydan okurcasına geri çekilmesi ve katillere seyirci kalınması en ciddi suçlardandır ve buna göz yumanlar suçludur. Bu nedenle cevval, millet sevdalısı savcılara çağrıda bulunuyor ve onlardan bir ses bekliyorum. Anayasa suçu işlemiş Başbakan ve yardımcıları ve görevlileri ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmak için MHP'li İsmet Büyükataman'ı görevlendirmiş bulunuyorum.

Yapılan tüm hainliklere göz yumulursa bu vebal hepimizindir.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.