Doğu Karadeniz'e Sağanak Uyarısı

Doğu Karadeniz'e Sağanak Uyarısı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı... Batı bölgelerinde etkili olan yağışlar Karadeniz'e geliyor. Meteoroloji Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu'ya da uyarıda bulundu.

Yurt genelindeki yağış bu sabah itibariyle en fazla İstanbul Çatalca'da etkili oldu. Çatalca'da metrekareye 116 kilogram yağış düştü. Bazı bölgelere şiddeli yağış uyarısı var. Yağışların yarın Batı Karadeniz, Akdeniz'in doğusu, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların yarından (Çarşamba) itibaren Karadeniz'de sağanak şeklinde olacağı bölgemizde kuvvetli yağışlar etkisini  Rize'de Perşembe ve Cuma günü; Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu'da ise Cuma günü gösterecek. Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günü ise Rize'de sağanak yağış beklenirken bölge illerimizde ise Cuma günü dışındaki haftanın diğer günlerinde sağanak yağış beklentisi hakimiyetini sürdürüyor.

AA muhabirinin Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, bu sabah itibariyle son 24 saatlik verilere göre en fazla yağış metrekareye 116 kilogram ile İstanbul Çatalca'ya düştü.

Bu sabah itibariyle en fazla yağış alan diğer yerler ve kilogram üzerinden metrekareye düşen yağış miktarları şöyle: ''Manisa 74, Tekirdağ 70, Isparta 69, Kaş 66, Aydın Söke 64, Balıkesir Gönen 64, Tekirdağ 63, Isparta 63, Tekirdağ Çorlu 57, İzmir Kemalpaşa 55, Antalya Kumluca 46, Demre 46, İzmir Dikili 42, İstanbul Kumköy 39, İzmir Selçuk 37, Kocaeli 34, Muğla 32, Yalova Çınarcık 28.''

Öte yandan, yarın da yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında beklenen yağışların, Batı Karadeniz, Akdeniz'in doğusu, Kocaeli ve Sakarya çevreleriyle sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve ilgililerin yoğun yağışın neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.