Doktor Palyaçolar Hasta Çocukları Eğlendirdi

Doktor Palyaçolar Hasta Çocukları Eğlendirdi

Rize Devlet Hastanesi'nde, Gençlik Merkezi ve Rize Sanat Merkezi Tiyatro ekibi bir grup tiyatrocu, palyaço kıyafetleri giyerek hastalar ve hasta yakınlarını eğlendirdi.

Rize Devlet Hastanesi'nde, Gençlik Merkezi ve Rize Sanat Merkezi Tiyatro ekibi bir grup tiyatrocu, palyaço kıyafetleri giyerek hastalar ve hasta yakınlarını eğlendirdi. Kendilerine 'Doktor Palyaçolar' ismi veren tiyatrocular, haftada bir defa hastaneyi ziyaret edeceklerini söyledi.

Hastanelerinde başlattıkları uygulama hakkında bilgiler veren Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu, uygulama ile çocuk hastalar başta olmak üzere hastanelerinde bulunan hastalar, hasta yakınları ve hastane personeline güzel dakikalar yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

"Hastamız palyaçoları gördüğünde moral olarak düzeliyor, kendini daha iyi hissediyor." diyen Velioğlu, şöyle konuştu: "Gülmenin insan bedeni ve ruhu için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Belki başlangıçta bu uygulamamız yadırganabilir ancak zamanla bu uygulamayı yapmakla ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıkacaktır. Doktor palyaçolarımız haftada bir gün hastanemizi ziyaret etmeye devam edecektir. Personelimizle beraber hastanemizde tedavi gören hastalarımız ve hasta yakınlarına yönelik daha önce birçok sosyal kültürel faaliyetlerimiz olmuştu. Bu yöndeki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde devam edecektir. İlerleyen günlerde hasta ve yakınlarına yönelik gazete, dergi, kitap gibi materyalleri hizmetlerine sunacağız."

Hastane'deki yeni uygulamadan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden hasta ve hasta yakınları ise, palyaçoları karşılarında gördüklerinde ilk önce şaşırdıklarını ve onlar sayesinde eğlenceli dakikalar yaşadıklarını söyledi. Hasta yakınları, uygulamayı hizmetlerine sunan hastane yetkililerine teşekkür etti.

Girdikleri her odadan kahkahalar yükselmesini sağlayan doktor palyaçolara ilgi yoğun olurken çocuklar ve aileler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Hastane personeline de sürpriz ziyaretler gerçekleştiren palyaçolar Hastane Başhekimi Opr. Dr. Hasan Basri Velioğlu'nu da odasında ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.