Dolandırıcıya inandı, polise inanmadı

Dolandırıcıya inandı, polise inanmadı

AYDIN’da, kendini savcı olarak tanıtan bir kişi tarafından 38 bin TL’si dolandırılmak istenen bir kişi, kimliklerini göstererek kendisine engel olmaya çalışan polislere inanmadı.

Israrla telefondaki dolandırıcının hesabına parayı havale etmek isteyen kişiyi polis güçlükle ikna edebildi. Aydın’da yaşayan SGK emeklisi 65 yaşındaki Recep Yıldızcı’yı geçen Perşembe günü saat 15.00 sıralarında telefon eden bir kişi kendisini savcı olarak tanıtıp, hesaplarındanterörörgütüne para aktarıldığını, şu an da gizli bir operasyonun içinde olduğunu ve telefonu kapatmadan hemen vereceği talimatları yerine getirmesini istedi. Telefondaki kişiye inanan Yıldızcı, oğlunun otomobiliyle telaşla evden çıktı. Yıldızcı’nın telaşlı halinden şüphelenen eşi durumu oğlu Okan Yıldızcı’ya bildirdi. Okan Yıldızcı, hemen Aydın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek, durumu bildirdi. Bunun üzerine polis, Recep Yıldızcı’nın telefonda dolandırılmak istendiği şüphesi üzerine hareket geçti. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri ve Güven Timleri, Adnan Menderes Bulvarı ve Sevgi Yolu üzerindeki tümbankaşubelerini kontrol etmeye başladı.

38 BİN TL HAVALE EDECEKTİ

Polis, Yıldızcı’yı, bir banka şubesindeki hesabından çektiği 38 bin TL’yi, Sevgi Yolu’ndaki başka bir bankaya ait ATM’den parça parça telefondaki dolandırıcının verdiği hesap numaralarına yatırmaya çalışırken buldu. Yıldızcı’yı kolundan tutup, havaleyi yapmasına engel olan polisler, kimliklerinin gösterip, dolarılmaya çalışıldığını söyledi. Ancak, “Siz sahte polissiniz'' diyen Yıldızcı, kaçmaya çalışarak, polislere zor anlar yaşattı. Parayı havale etmekte ısrar eden Yıldızcı’yı polis 500 metrelik bir kovalamacanın ardından Batı Gazi Bulvarı’nda yakaladı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Yıldızcı’ya dolandırılmaya çalışıldığı tekrar anlatıldı.

Bu sırada Yıldızcı’nın telefonu tekrar çaldı. Ancak, bu defa telefonu polis açtı. Telefondakı polise “İşimizi bozuyorsunuz. Ne güzel tezgaha düşürmüştük. Bir daha nerden bulacağım böylesini" dediği öğrenilen dolandırıcının yakalanması için polis çalışmaların sürdüğünü bildirdi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.