Dört ilde büyük operasyon

Dört ilde büyük operasyon

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün "Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi" adlı yasa dışı suç örgütüne yönelik 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Bir kaleşnikof tüfek, 2 ruhsatsız tabancayla çok sayıda mermininde ele geçirildiği operasyonda şüphelilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli' ye yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu öne sürüldü.

4 İLDE BÜYÜK OPERASYON / WEB TV

ADANA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye suikast planladığı öne sürülen Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi adlı örgüte yönelik 4 ilde gerçekleştirdiği operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 5’i sorgu sırasında bırakılırken, adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden 5’i tutuklandı, 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık bir yıl önce Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi adlı yasadışı silahlı suç örgütü yapılanmasına yönelik takip başlattı.

Polis ekiplerinin, istihbarat çalışmaları sonucu örgüt üyelerinin bir sosyal paylaşım sitesinde şifreli olarak haberleştiği bilgisine ulaşıldı. Sitedeki yazışmaları takibe alan istihbarat birimleri, bir avukatın yanında sekreter olarak çalışan, örgüte farkında olmadan ’kuryelik’ yaptığı ileri sürülen, eşinden kısa süre önce boşanan T.A.’nın izlenmesi sonucu örgüt yapılanması ortaya çıkartıldı.

9 ARALIK’TA DÜĞMEYE BASILDI

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, istihbarat çalışmalarını tamamladıktan sonra 9 Aralık’ta operasyon için düğmeye bastı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin 4 ilde eş zamanlı operasyonunda Adana’da 11,, Ankara, Kocaeli ve Hakkari’de de 1’er olmak üzere toplam 14 kişi yakalandı. Operasyonların gerçekleştirildiği adreslerdeki aramalarda 1 Kalaşnikof tüfek, ruhsatlı 2 tabanca, 21 Kalaşnikof mermisi, 20 G3 piyade tüfeği mermisi, örgütsel yapılanmayı gösteren şemalar, eylem planları, krokiler, infazı yapılacak kişilerin isim ve adres bilgileri ile çok sayıda doküman ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan 14 şüpheliden 5’i savcının talimatıyla serbest bırakılırken, 9’u önceki gün ’terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 5’i çıkarıldıkları mahkemede tutuklanırken 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında bulunan örgütün liderliğini yaptığı belirtilen 40 yaşındaki S.Ç.’nin, Ankara’da devlet memuru olduğu, kendisini yüksek rütbeli asker olarak tanıttığı ve askeri üniformalar giyerek fotoğraflar çektirdiği ileri sürüldü.

BAHÇELİ’YE SUİKAST PLANI

Şüphelilerin sorgudaki ifadelerinde ve ele geçirilen dokümanların incelenmesinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik suikast planı hazırladıkları, seçim bölgesi Osmaniye’de 5 Ekim 2011’deki gezisi sırasında suikastı gerçekleştirmeye karar verdikleri, ancak yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle saldırıyı ertelediklerinin anlaşıldığı öne sürüldü.

Şüphelilerin ifadelerinde, Devlet Bahçeli’nin terör saldırıları ve şehit cenazelerinde ’Ülkücü hareketi frenlediği için’ ortadan kaldırılmasına karar verildiğini, Bahçeli’nin suikaste kurban gitmesiyle kaos ortamının yaratılmasının hedeflendiğini söyledikleri ileri sürüldü.

İTALYAN RAHİBİ ÖLDÜRMEK İSTEMİŞLER

Şüphelilerin Adana’da ’Bebekli Kilise’ olarak bilinen Aziz Pavlus Latin İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Farancis Dondu’yu öldürmek için plan yaptığı, 23 Nisan 2011 günü Paskalya Bayramı’nda iki kişinin kiliseye kılıçlı ve bıçaklı baskın yaptığı, ancak rahip Farancis Dondu’nun, saldırıdan çok kısa bir süre önce cemaatten bir kişinin evine takdise gittiği için mutlak ölümden kurtulduğu öne sürüldü.

Emniyet kaynakları, Türk İntikam Birliği Teşkilatı Direniş Hareketi adlı örgüt üyesi olduklarını öne sürüleni şüphelilerin, MHP ve BDP’li yöneticiler ile Kürt kökenli vatandaşlara yönelik saldırılar düzenleyip ’topyekün imha’ planladığı, bu kişilerin isim ve adreslerinin yazılı olduğu ajandanın da ele geçirildiğini bildirdi.


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.