Durakta Sarılıp Öpmeye Çalıştı

Durakta Sarılıp Öpmeye Çalıştı

ADANA’da geçen mayıs ayında durakta otobüs bekleyen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki E.Y.’e sarılıp öpmeye kalkıştığı, genç kızın tepki göstermesi üzerine de boğazını sıktığı iddiasıyla tutuklanıp, hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 26 yaşındaki Tevfik Baysoy’un yargılanmasına başlandı.

Sanık Baysoy, olayla ilgili sadece yağmurun yağdığını ve arkadaşlık teklif ettiğini hatırladığını ileri sürüp, "Çok pişmanım. Kendisinden özür diliyorum" dedi. Mahkeme, yaşadığı olaydan dolayı ruhsal olarak çok etkilendiğini söyleyen E.Y.’nin hastaneye sevk edilerek beden ve ruh sağlığının araştırılmasına karar verdi.
 
Olay, merkez Seyhan İlçesi Sakarya Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde geçen 10 Mayıs’ta meydana geldi. Çukurova Üniversitesi öğrencisi E.Y., okula gitmek üzere D-400 Karayolu üzerindeki durağa çıkıp otobüs beklemeye başladı. Madde bağımlısı olduğu ileri sürülen Tevfik Baysoy, iddiaya göre, durakta bekleyen kızın yanına gelip, "Senden çok hoşlandım. Benim kız arkadaşım yok. Tanışıp, arkadaş olabilir miyiz? Sen arkadaşım olur musun?" diyerek çenesinden tutup öpmeye kalkıştı. Şoke olan E.Y., Bayboy’u tersleyerek, "Ne münasebet, sen kim oluyorsun?" karşılığını verdi. Aldığı cevap üzerine öfkelenen Tevfik Baysoy, kızın boğazını sıkarak, hakaretlerde bulundu. E.Y.’nin yardım çığlıkları üzerine saldırgan hızla olay yerinden kaçtı.
 
Olayın ardından yakalanarak çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Tevfik Baysoy hakkında, ’cinsel saldırı, basit yaralama ve hakaret’ suçlarından dava açıldı. 10 yıla kadar hapsi istenen sanık Baysoy’un yargılanmasına 7’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlandı.
 
Sanık Baysoy, "Olay günü uçucu madde kullanmıştım. Olaya ilgili tek hatırladığım yağmurun yağdığı ve şikayetçiye arkadaşlık teklif etmem. Bunun dışında bir şey hatırlamıyorum. Bu maddenin etkisiyle suç işlemiş olabilirim. Normal bir insan olsam kesinlikle böyle hareketlerde bulunmazdım. Çok pişmanım. Kendisinden özür diliyorum" diye savunma yaptı.
 
Yaşadığı olayın etkisiyle gözyaşlarına hakim olamayan üniversiteli E.Y. ise "Yanıma gelerek arkadaşlık teklif etti. Kabul etmeyerek uzaklaşmak istedim. Belimden sarılarak dudağımdan öpmeye çalıştı, hatta öptüğünü de hissettim. Kurtulmak için kendimi yere attım. ’Seninle yatmak istiyorum. Sevişmek istiyorum’ gibi sözler söylemeye devam ediyordu. Kalkıp, tekme attım. Bu kez de boğazıma sarıldı. Çevreden görüp yardıma gelenleri görünce de kaçtı. Ruhsal olarak çok etkilendim. Geceleri uyuyamaz, sokağa çıkamaz oldum" dedi.
 
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme hakimi, E.Y.’nin hastaneye sevk edilerek beden ve ruh sağlığının araştırılmasına karar verip, duruşmayı erteledi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.