Ekrem Yüce'ye Başbakan'dan Yeni Görev

Ekrem Yüce'ye Başbakan'dan Yeni Görev

Çaykur eski Genel Müdürü Ekrem Yüce Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresinin Başkanlığına getirildi.

2002 genel seçimlerinin ardından 2003 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çaykur Genel Müdürlüğü görevine getirilen ve görevde kaldığı 8 yıllık süreçte Çaykur’da yaptığı değişiklikler ve çalışmalarla taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Ekrem Yüce Karadeniz Bölgesinden  kopamadı.
 
2011 genel seçimlerinde Sakarya AK Parti’den milletvekili olabilmek için Çaykur Genel Müdürlüğü görevinden ayrılan Ekrem Yüce’nin Sakarya’da yapılan temayül yoklamalarında 2. Çıkmasına karşın aday gösterilmemesi şok etkisi yaratırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la arasının açıldığı ve hatta Başbakan’ın kendisini sildiği söylentileri dahi çıkartılmıştı.
 
Rize’ye her ziyaretinde kendisi ile yakınlığı gözlerden kaçmayan Başbakan Erdoğan’ın Ekrem Yüce’yi silmediğini aksine  direkt kendisinin atama yetkisinde olan ve 2011 Ağustos ayında kurulan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresinin başına getirmesiyle göstermiş oldu..

Başkanlık atamasının bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldığı belirtilirken Ekrem Yüce’nin birkaç gün içerisinde yeni görevine başlayacağı da edindiğimiz bilgiler arasında.

642 sayılı kanun hükmünde kararname ile 2011 Ağustos ayında kurulan ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinin çehresini değiştiren GAP projesinin benzeri olan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 8 ile hizmet alanıyla ilgili görev yapacak. Bu iller;  Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve, Trabzon. Başkanlığın merkezi ise Giresun olarak belirlendi.

Bizde GazeteRize olarak Sayın Ekrem Yüce’ye yeni görevinin kendisine ve bölgemize hayırlı olmasını ve başarıların diliyoruz.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.