Elektrik faturalarındaki gizli oyun

Elektrik faturalarındaki gizli oyun

Kamuya bağlı elektrik dağıtım şirketleri elektrik faturaların dikkat edin

Nisan ayındaki faturalarda kayıp kaçak bölümü boş bırakıldı ancak bedeli fatura tutarının içinde... EPDK kararı şirketlerin inisiyatifine bırakınca ilk harekete geçen TEDAŞ oldu. Özel şirketler arasında da saklayanlar var

Elektrik faturalarında yer alan ve fatura bedeline yansıtılan kayıp kaçak miktarı  (K/K bedeli) artık yok. Tüketicilerin yoğun tepkisine yol açan elektrik faturalarındaki kayıp kaçak bedelleri gizleniyor. Vatandaşlar nisan ayı faturalarında kayıp kaçak bölümü boş olarak gördü. 

Tüketicilerin açtığı davalar, Enerji Bakanlığı, TBMM, EPDK gibi kurumlara yaptığı, şikayet ve tepkilerin ardından harekete geçen Enerji Bakanlığı, EPDK'dan kayıp kaçak bedelinin gizlenmesini talep etmiş konu basına yansıyınca Türkiye Büyük Millet Meclisi de harekete geçerek 'Şeffaflık ilkesinden ödün verilemez' demişti.

Ancak vatandaşların şikayetlerini yargıya taşımaları ve açtıkları davaları kazanmalarının ardından beklenen karar geldi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu mart ayında kayıp kaçak bedellerini faturada ayrı bir kalem halinde göstermeyi dağıtım şirketlerinin inisiyatifine bırakma kararı aldı. Bu kararın ardından ilk olarak harekete kamuya bağlı olan dağıtım şirketleri geçti ve  faturalarda kayıp kaçak bedelleri gizlenmeye başlandı. Örneğin Türkiye'nin en büyük iki dağıtım şirketi olan İstanbul'un Anadolu yakası dağıtımı yapan Ayedaş ve Avrupa yakasının dağıtım şirketi Bedaş'ın faturalarında bu bölüm boş. Kamuya ait bir dağıtım şirketinin yöneticisi 'Bu bizim aldığımız bir karar değil, TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından faturaların yeni biçimi düzenlendi ve kayıp kaçak bölümü boş bırakıldı. Ancak kayıp kaçak bedeli fatura tutarı içerisinde yer alıyor' dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.