Erdoğan annesi için Tebareke okudu

Erdoğan annesi için Tebareke okudu

Başbakan Erdoğan kaybettiği annesi Tenzile Erdoğan için düzenlenen mevlitte Tabareke olarak bilinen Mülk Suresi'ni okudu

Erdoğan, mevlidin ardından cemaate seslenerek, "Sevgili anneciğime haklarını helal etmelerini istirham ediyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesinin vefatının 7. günü sebebiyle iki ayrı camide mevlit okutuldu. İlk mevlit yalnızca kadınların katılımıyla Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'ndaki Şakirin Camii'nde okutuldu. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile aile üyelerinin katıldığı mevlitte, kadın hafızlar tarafından Yasin-i Şerif okundu, ilahiler söylendi. Mevlitte ayrıca daha önce okunan binden fazla hatimin duası yapıldı. Mevlite, İstanbul Müftü Yardımcısı Kadriye Avcı Erdemli, Başbakan Erdoğan'ın gelini Reyyan ile torunu Ahmet Akif, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Müşerref Akay'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
ERDOĞAN CEMATTEN HELALLİK İSTEDİ

Tenzile Erdoğan için ikinci mevlit Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yatsı namazının ardından Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Camii'nde okutuldu. Başbakan Erdoğan, buradaki mevlitte annesi Tenzile Erdoğan için ''Tebareke" olarak da bilinen Kuran-ı Kerim'in 67. suresi Mülk Suresi'ni okudu. Başbakan Erdoğan, geçen cumartesi günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen hatim merasiminde ''İnfitar'' suresini okumuştu.

Başbakan Erdoğan mevlidin ardından, cematten helallik istedi. Erdoğan, "Bir haftadır başta koşturup terleyen hoca efendiler olmak üzere bütün kardeşlerimize haklarını helal etmelerini, sevgili anneciğime haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun" dedi.
ELİNİ ÖPMEYİN

Tenzile Erdoğan için okutulan mevlit Başbakan Erdoğan'ın cemaati Fatiha Suresi okumaya davetiyle sona erdi. Erdoğan, mevlidin ardından vatandaşların taziyelerini kabul etti. Taziyeler öncesinde cemati uyaran cami imamı, Başbakan Erdoğan'ın elinin öpülmemesini istedi.
MEVLİTE KATILIM YOĞUN OLDU

Mevlite Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan, dünürü Sadık Albayrak'ın da aralarında bulunduğu aile üyeleri katıldı. Mevlite, ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, RTÜK Başkanı Davut Dursun, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, işadamı Yıldırım Demirören, Ahmet Çalık, Adnan Polat, Şahin Özer, sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre ile çok sayıda vatandaş katıldı.
BİNALARA BAŞSAĞLIĞI AFİŞLERİ ASILDI

Caminin karşısındaki bazı binalara ''Başımız sağolsun-Kasımpaşa taraftarları'', ''Sayın Başbakanımız başınız sağolsun - Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı'', ''Emanetin emanetimizdir Tenzile anne - AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'' yazılı afişler asıldı. Mevlite katılanlara cami önünde helva ile mevlit şekeri dağıtıldı. Mevlit dolayısıyla cami içerisinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.