Erdoğan Bayraktar Trabzon’da

Erdoğan Bayraktar Trabzon’da

evre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Akyazı Projesi'nin son durumu ile ilgili olarak “Biz Akyazı’da Trabzonspor’umuza büyük bir tesis yapmak istedik, bu doğru bir karardı. Biz Danıştay’dan davayı kazandık. Yarın veya öteki gün kesin karar verilecek ve proje inşallah kaldığı yerden devam edecek” dedi.

KTÜ’nün 49. Eğitim Öğretim Yılı bugün Osman Turan Kongre Merkezi’nde düzenlen törenle başladı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, yaptığı açılış konuşmasında son yıllarda üniversitelerin kontenjan kapasitesinin sürekli arttığını belirterek, “Karadeniz Teknik Üniversitesi maalesef bu kontenjan artışlarından en olumsuz etkilenen üniversitelerden bir tanesi olmuştur. Özellikle araştırma görevlisi, okutman, idari ve uzman personel eksikliğimiz nedeniyle kontenjan artışını yapamadık. Bu kadrolarımızda ivedilikle kontenjan artışı yapılmalıdır. KTÜ olarak öğrencilerimizi en güncel bilgilerle donatarak geleceğe hazırlamak istiyoruz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1982 Anayasası’nı değiştirip, yeni bir Anayasa oluşturma çalışmalarına destek verdiklerini de ifade eden Özen “1982 Anayasası artık beklentileri karşılayamamaktadır. Yeni Anayasa’nın yapılması artık zorunluluktur. Meclisin bu konuda fikir birliği yapması çok güzeldir. KTÜ olarak tüm siyasal partiler ve ilgili aktörlerin yeni anayasanın uzlaşmayla yapılması konusunda duyarlı olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.
Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise yaptığı konuşmada yeni öğretim yılının öğrencilere hayırlı olması dileğinde bulunarak “İstanbul ve Ankara’dan sonra ülkemizin üniversite kurulan şehirlerinden bir tanesidir Trabzon. Bu üniversite dışarıdan bakıldığında ülkemizin en önde gelen üniversitelerinden bir tanesidir. Lisans eğitimi disiplinlerinin tamamına yakınında eğitim verecek düzeye gelmiştir artık üniversitemiz. KTÜ artık Trabzon’un her şeyi olmuştur. Trabzon’da sanayi yok bizim her şeyimiz bu üniversite. Bir Trabzonspor’umuz var, bir tane de üniversitemiz. Trabzonspor’u da KTÜ’yü de şampiyon yapmamız lazım. Trabzon’daki üniversite sayımızı mutlaka 4’e çıkarmalıyız. Bir vakıf ve bir özel üniversite daha kurulmalı Trabzon’a. Ama Trabzon’da mutlaka bir devlet üniversitesi daha kurulmalı. Bu KTÜ’yü zenginleştirecektir. Buraya gelecek olan öğrenci sayısını artıracaktır” şeklinde konuştu.
Bakan Erdoğan Bayraktar, Akyazı Projesi’nin hayata geçirilmesi konusuna da değinerek şunları söyledi:
“Biz Akyazı’da Trabzonspor’umuza büyük bir tesis yapmak istedik, bu doğru bir karardı. KTÜ bu proje için bizi genel manada destekledi. Biz Danıştay’dan davayı kazandık. Yarın veya öteki gün kesin karar verilecek ve proje inşallah kaldığı yerden devam edecek. Bugün Amerika’dan tutun Japonya’ya kadar deniz dolgusu yapılmaktadır. Bu yüzde 20 mahsurludur ama bu tesis yapılmalıdır. Trabzon’un güneyi hep dağlıktır. O yüzden bu projeye ihtiyacımız vardır.”
Öte yandan tören sırasında kongre merkezi dışında KTÜ Öğrenci Kolektifi öğrencileri ile polis ekipleri arasında protesto gösterileri nedeniyle gerginlik yaşanırken, polis ekipleri olayları büyümeden önledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.