Erdoğan :'Bu Bir Veda Değil'

Erdoğan :'Bu Bir Veda Değil'

AK Parti'nin tarihi kongresinde 3 defa üst üste millletvekilliği yapanların bir daha vekil olamamasını engelleyen maddednin yumuşatılacağı da öğrenildi.

AKP 4. Olağan Büyük Kongresi’nde verilen önergenin kabul edilmesiyle kongre gündemi değişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yurt dışından gelen konukların konuşmasından önceye alındı.

Erdoğan'ın şiirlerle süslediği konuşmasının giriş bölümü salondakileri ağlattı.
Çok geniş tuttuğu selamlama bölümünde Hamas lideri salondan büyük alkış aldı.

Kürt politikası ve terör sorunuyla ilgili mesajı merakla beklenen Erdoğan'ın şu sözleri dikkat çekti...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye’de maalesef terörün bir piyasası oluşmuştur. Terörün siyaset alınıp siyaset satılan bir piyasası oluşmuştur. Terörün kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuştur” dedi.

Erdoğan CHP'yi göreve çağırarak terör sorununun çözülmesi konusunda işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Terör örgütünün propagandasının etkisi altında kalmadan, terör örgütünün uzantısının propagandasının etkisi altında kalmadan her bir Kürt kardeşimin bir an olsun vicdanıyla başbaşa kalıp düşünmesini istiyorum, Cumhuriyet tarihi boyunca kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar atmıştır? Cumhuriyet tarihi boyunca kim hangi hükümet bu kadar samimi adımlar atmıştır?” dedi. Erdoğan, ”Gelin bu sorunları teröristlerle kucaklaşmak suretiyle çözeceğini zannedenlerle beraber değil, sizinle kucaklaşanlarla beraber çözelim” dedi.

AĞLADI AĞLATTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağan Kongresi'ndeki konuşmasına duygu yüklü sözlerle başladı.

Sezai Karakoç'un 'Sürgün ülkeden başkentler başkenti' adlı şiirini okuyan Erdoğan, konuştuğu sırada salondakilerin gözleri doldu. Erdoğan'ın da konuşmasının başında selamlarını iletirken, özellikle Mekke ve Medine'yi andığı sırda gözlerinin dolduğu görüldü.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle başladı: "Sevgili, en sevgili, ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkemdeki kuşlardan ne haber vardır Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar Madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir var vardır Hep suç bende değil Beni yakıp yıkan bir nazar vardır O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır Geceyi onaran bir mimar vardır Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır Sevgili, en sevgili, ey sevgili...

Rabbime hamd ediyorum. Bize direnmenin, sebatın değerini öğrettiği için Rabbime hamd ediyorum. Kalbimize millte ülkeye hizmet için halka Hakk'a hizmet aşkısını sevdasını tutkusunu veren Allah'a hamd ediyorum." Bu sözler üzerine salondakiler gözyaşlarını tutamazken, Erdoğan'ın da duygulandığı görüldü.

İŞTE BAŞBAKAN'IN SALONU AĞLATAN ŞİİRİ

Oynat


ERDOĞAN: HEDEF 2071

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”O şehitler kanları ile vatan toprağını sulayıncaya kadar sizin yavrularınızdı. Onlar şimdi bizim yavrularımız. Onlar şimdi bu milletin evlatları. Buradan bir kez daha söz veriyorum. Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz” dedi.

Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bizim yolumuz Sultan Alparslan’ın, Melikşah’ın, Kılıçarslan’ın yoludur. Bizim yolumuz Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in, Sultan Süleyman’ın, Yavuz Sultan Selim’in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal’in, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın, merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur” dedi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Ne diyoruz? ’Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah’tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071. Gençler, 2071” dedi.

10 YIL BOYUNCA KİMSENİN HAYAT TARZINA KARIŞMADIK
 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”10 yıl boyunca hiç kimsenin hayat tarzına karışmadık. 10 yıl boyunca hiçbir dayatmanın, hiçbir baskının arkasında, yanında, tarafında olmadık. Tam tersine herkesin hayat tarzına saygı duyduk. Herkesin hayat tarzını her zaman garanti altına aldık” dedi.

CHP BÜTÜN DARBELERİN İÇİNDEDİR
 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bu Ana Muhalefet Partisi var ya, bütün darbelerin ya fiilen içindedir ya fikren içindedir. İçinde olmadığı hiçbir darbe yoktur bu Ana Muhalefet Partisi, hepsinin içindedir” dedi.
Erdoğan, ”Biz hiçbir zaman ’biz ve diğerleri’ anlayışına prim vermedik. Tam tersine her çalışmamızda 75 milyonun tamamını kucaklamak için elimizden geleni yaptık” dedi. Tayyip Erdoğan, ”Biz Menderes ile başlayan, milleti, milletin değerlerini esas alan bu anlayışla siyaset yapıyoruz. Bunun için kendimize ’muhafazakar demokrat’ dedik. Kendimizi böyle tanımladık” dedi.

Erdoğan, ”Seçkinci, statükocu, vesayetçi eski siyaset AK Parti ile bizzat millet tarafından tasfiye edilmiştir. Bugün artık siyasetin sahibi millettir. Sizsiniz. Siyaset AK Parti ile itibar kazanmış, sorun çözme yeteneği, milletine hizmet etme kabiliyetine kavuşmuştur” dedi.

İSRAİL, ERMENİSTAN, RUSYA, İRAN VE ÇİN'E ÇAĞRI

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ”Ermenistan, Ermeniler, onların yerinde yer alanlar, içeride ve dışarıda fark etmez, bilsinler ki Azeri kardeşlerimizin hakları yerine gelmedikçe bizim tutumumuzda da bir değişme olmayacaktır” dedi.

İsrail 9 şehit için özür dileyene kadar ilişkilerimizi gözden geçirmeyeceğiz diyen Erdoğan, "AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”İslamofobya bir nefret suçudur. Hele hele sevgililer sevgilisi peygamberimize hakaret etme cüretini gösteren, alçakça saldırıda bulunan bir zihniyete katlanmak asla bir özgürlüğe tahammül anlayışıyla tanımlanamaz” dedi.

Erdoğan ayrıca Suriye'ye destek veren İran, Rusya ve Çin'e de tutumlarını tekrar gözden geçirmeleri çağrısında bulundu.


 YABANCI SİYASETÇİLER DE İZLİYOR, BARZANİ SALONDA

AK Parti'nin tarihi kongresini Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi, Sudan Devlet Başkanı Yardımcısı Ali Osman Mohamed Taha, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, Pakistan Eyalet Başbakanı Shahbaz Sherif, Bosna Hersek eski Devlet Başkanı Haris Silajdzic, Lübnan eski Devlet Başkanı Emin Jamayel, Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, Pakistan eski Başbakanı Yousaf Raza Gilani, Filistin Hareket lideri Halit Meşal, Filistin Hareket lideri temsilcisi Nabil Shath, Asya Parlamentolar Asamblesi Grup Başkanı (ICAPP) Chung Eui-Yong, Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov ile bazı yabancı ülkelerin siyasi parti temsilcileri izliyor. Kongreye ayrıca çok sayıda yabancı basın mensubu katılıyor.  Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de kongreyi izlemek üzere salona geldi.

MHP BARZANİ NEDENİYLE TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ

MHP Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Spor Salonu’ndaki kongreye daha önce MHP adına Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel ve Mevlüt Karakaya’nın katılacağının bildirildi ifade edilerek, ”Önceden basın aracılığı ile katılımı duyurulan ve ’onur konuğu’ olarak takdim edilen zatın ülkemize gelişinin teyidi üzerine söz konusu genel kurulda partimizin temsilinden vazgeçilmiştir” denildi.

CHP BASINA AMBARGO YÜZÜNDEN TEMSİLCİ GÖNDERMEDİ

CHP’nin AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi’ne ”bazı basın kuruluşlarının akredite edilmemesi” gerekçesiyle temsilci göndermekten vazgeçtiği bildirildi.

Genel Başkan Yardımcısı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, kendisi ile Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç’tan oluşan CHP Heyetinin ”basına ambargo uygulayan AK Parti Kongresi’ni izlemeyeceğini” bildirdi.

YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, yeni anayasa hazırlanmasına ilişkin, ”Hangi parti bizimle burada bu işi halletmeye varsa biz onlarla da olsa, yeni bir anayasayı oturur, konuşur, azami müşterekleri belirlemek suretiyle gerçekleştiririz. Biz, asla masadan çekilen, kaçan olmayacağız. Sonuna kadar tahammülle bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz” dedi.

YEREL SEÇİM

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, ”İnşallah 27 Ekim’de, 16 olan büyükşehir sayısını 29’a çıkaracak yasal düzenlemeyle ilgili adımı atıyoruz, atacağız” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.