ERDOĞAN KIBRIS'TAN RİZE DEKİ SELLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ERDOĞAN KIBRIS'TAN RİZE DEKİ SELLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de yaşanan sel felaketine ilişkin olarak şunları söyledi:


“Maalesef Rize’deki sel felaketinde de kendi ilçem de dahil olmak üzere 2 kaybın dışında 6 tane vefatımız var. 3 bakanımız orada. Sürekli kendileri ile irtibat halindeyim. Yoğun bir şekilde AFAD’ımızın çalışması var. Tüm iş makineleri ile oradaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ölenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rize’miz daha doğrusu Doğu Karadeniz’imiz her zaman bu tür felaketlerle karşı karşıya.

Çünkü bol yağmur alan bir ilimiz. Bunda da saatte 202 metreküp yağmur aldı. Çay bitkisi aynı zamanda gübreleme tekniği sebebiyle de aldığı o yağmurla gübrenin yani azotun özellikle bir balçığa dönüştüğü bir bitki. Bu balçığa dönüşmesi de dikey bir kök olmadığı için yatay olduğu için hep birlikte aşağı doğru iniyor.

Ağaçlama çay arasında yok. Eskiden dikey köklü ağaçlarımız vardı. Şimdi o ağaçlar kalmadı. O ağaçlar söküldü yerine çaylıklar yapıldı. Şu an itibariyle bütün bu çaylıkların kendi dayılarımın evlerinin altındaki yerler de dahil olmak üzere kaydılar. Ciddi zararlar söz konusu. Temennimiz cana bir şey gelmesin ama şu an itibariyle 6 can kaybı var. 2 tane de aranan hemşerilerimiz var”. dedi.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.