Erdoğan Yemin Etti!

Erdoğan Yemin Etti!

Tören öncesi TBMM'de gerginlik yaşandı

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten aldıktan sonra yemin ederek görevine başladı.

MAZBATASINI TESLİM ALDI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mazbatasını teslim etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin ederek resmi olarak görevine başladı.

FORS AÇILDI

Erdoğan'ı Meclis'e getiren forsu kapalı makam aracının, yemin töreninden sonra forsu açıldı.

YEMİN ÖNCESİ GERGİNLİK

 İŞTE GERGİNLİĞİN YAŞANDIĞI ANLAR

Cumhurbaşkanlığı yemin töreninden önce CHP Milletvekili Engin Altay ile TBMM Başkanı Cemil Çiçek arasında bir gerginlik yaşandı. Usul tartışması isteyen Altay'a itiraz eden Çiçek, "Katılırsınız veya katılmazsınız ben bu töreni icra edeceğim" dedi. Bunun üzerine CHP'li vekiller Meclis Genel Kurulu'nu terk etti.

ASKERİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı karşıladı. Erdoğan için Meclis'te askeri tören düzelendi.  Meclis'e Şeref Kapısı'ndan giren Erdoğan, kısa bir süre sonra yemin edecek.

KAPALI FORSLU ARAÇLA TBMM'DE

Halk tarafından 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan, üzerinde kapalı fors bulunan Cumhurbaşkanlığı makam aracı TBMM'ye geldi. Erdoğan'ın aracına 10 kadar da motosikletli polis ekibi eşlik etti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.