Erdoğan'dan BDP'ye 'bomba' gibi bir soru

Erdoğan'dan BDP'ye 'bomba' gibi bir soru

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Van'daki depremle ilgili bilgiler verdi. Erdoğan'ın hedefinde BDP vardı: Terörist evlerine taziyeye gidenler, Bingöl'de çocuklarının önünde masum kadınları katleden canlı bombanın evine de taziyeye gidecekler mi?

Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

Van merkez ve Erciş'teki enkazlarda arama işlemleri son erdi. 601 vatandaşımız hayatını kaybetti. 4 binin üzerinde vatandaşımız yaralandı. 180 vatandaşımız enkazlardan canlı olarak kurtarıldı.Depremden sonra bu zamana kadar bin 792 artçı meydana geldi. Bölgeye bugün itibariyle 44 bin 164 çaıdr ve 2 bin 310 mevlana evi kuruldu.

TOPLANAN PARA

Başbakanlık kaynaklarından bölgeye gönderilen 13 milyon TL'dir. Başbakanlık hesaplarında  -Suudi Arabistan Kralı'nın gönderdiği 50 milyon dolarla birlikte- 118 milyon TL toplandı. Van ve Erciş'teki yaraları hızlı bir şekilde sarıyoruz. Van depremindeki Türkiye dayanışması tüm dünyaya örnek oldu. Edirne'den Kars'a Van iliyle dayanışma içine giren 81 vilayetimize, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

MUHAMMED'E TEŞEKKÜR EDİYORUM

Kendisine gönderilen battaniyeden çıkan 5 bin TL'yi geri gönderen depremzede kardeşime teşekkür ediyorum. Bisiklet almak için biriktirdiği 61 TL'yi Van'daki depremzedelere gönderen Muhammed Demirci'ye ve Muhammed'in bu davranışını ödüllendiren işadamına da teşekkür ediyorum.

CANLI BOMBAYA DA TAZİYE VERECEKLER Mİ?

Bu millet aziz bir millettir. Acının rengine, ırkına ve coğrafyasına bakmaz... Kimse bu milletin içerisinden 'ötekiler' ve 'düşmanlar' çıkaramaz... Bunlar, deprem olduktan sonra BDP'li Van Belediyesi'nin garajında öldürülen teröristler için üç gün yas ilan ettiler... Bunların, acı, gözyaşı derdi yok. Bunlar depremden kaldırırız derdinde. Tüm Türkiye Azra bebeğin kurtulmasına sevinirken bunlar Van kırsalında güvenlik güçlerine tuzak kurma derdine düştüler. Terörist evlerine taziyeye gidenler, Bingöl'de çocuklarının önünde masum kadınları katleden canlı bombanın evine de taziyeye gidecekler mi?

Terör örgütü bugün sadece insanımızın yaşamına kastetmiyor, kardeşliğimize de kast ediyorlar. Bunlar sipariş üzerine geldiler. Emir komutayla geldiler.  Benim Kürt kökenli kardeşim, büyük bir cesaretle, açık yürekliliklei korkmadan "yeter artık, benim adıma öldürme" diyor.

90'LI YILLARA ASLA DÖNÜLMEYECEK

Teröre karşı çok yoğun bir mücadele veriyoruz. Çok kararlı bir şekilde üzerine gidiyoruz. Atılabilecek hangi adım varsa onu atıyoruz. Ancak bunu yaparken demokrasiden, insan haklarından asla taviz vermiyoruz. Bölge halkının zarar görmemesi için adeta kılı kırk yarıyoruz. Güvenlik güçlerimizin bu hassasiyeti bölgede takdir görüyor. Terör örgütü siviller zarar görmesin diye türlü provokasyonlar yapıyor ama bu tuzağa düşmüyoruz. Bu da asla geriye dönüş olmadığını gösteriyor. 90'lı yıllara dönülecek korkusunu yersizleştirdik. Bu oyunlara düşmedik, düşmeyeceğiz.

Deprem sonrasında bazı mecralarda ortaya konulan, ırkçı ayrımcı tavırları asla kabul etmiyoruz, şiddetle reddediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.