Erdoğan'dan Uludere'yle ilgili ilk açıklama

Erdoğan'dan Uludere'yle ilgili ilk açıklama

"Elimizde 4 saatlik görüntü var. İnceleniyor"Başbakan Tayyip Erdoğan, Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili ilk kez konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları: İSTİHABARAT BİLGİSİ 10 GÜN ÖNCE GELMİŞ Bölgede yapılan uçuş, istihbaratımızın 10 gün önce bilgilerini verdiği uçuştur. Yani bölgede yapılan uçuş istihbaratın verdiği bilgiyle yapıldı. İnsansız hava araçlarının bu tespitleri bire bir bunlar şudur şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu görüntülerde 40 kişilik bi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Uludere'de 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili ilk kez konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

İSTİHABARAT BİLGİSİ 10 GÜN ÖNCE GELMİŞ

Bölgede yapılan uçuş, istihbaratımızın 10 gün önce bilgilerini verdiği uçuştur. Yani bölgede yapılan uçuş istihbaratın verdiği bilgiyle yapıldı. İnsansız hava araçlarının bu tespitleri bire bir bunlar şudur şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu görüntülerde 40 kişilik bir grup tespit edilmiştir. Daha sonra anlaşılmıştır bunların kaçakçılık yapan bir grup olduğu.

Daha sonra aldığım bilgilere göre böyle gruplar normalde 10 kişiyi geçmez. Katırların sayısı da çok fazla. Daha önce biliyorsunuz ki; örneğin Gediktepe olayında böyle bir terörist grup katırlarla ağır silahlar taşıyarak giriş yapmıştır. Hantepe'de de silahlar katırlarla taşınmıştı.

Bizim bu noktada üzüntümüz çok büyüktür. Şu anda da tüm incelemeler yapılıyor. Dİyarbakır'dan adli tıp yetkililerini gönderdik. Bu sabah itibari ile inceleme işlemleri bitti. Defin işlemlerinin de bitmiş olması gerekiyor. Ben oradaki tüm ailelere başsağlığı dilerken ölenlere de Allah'tan rahmet diliyorum.

ELİMİZDE 4 SAATLİK GÖRÜNTÜ VAR

Gerek savcılık buradaki çalışmalarını yürütürken, gerek TSK, gerek diğer güvenlik birimlerimiz çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar sonuçlandığında durum çok daha net bir biçim alacaktır. Elimizde 4 saatlik görüntü var bunun da incelemesini yapıyoruz.

"DEVLET HALKINI BOMBALADI" BAŞLIĞI ACIMASIZDIR

Haftanin'deki olayla ilgili bazı gazetelerin attığı bazı başlıklar çok acımasızdır. 'Devlet halkını bombaladı' diye başlık atılmıştır. Bilin ki, bu devlet halkını bombalamaz, bizim zamanımızda böyle bir şey olamaz. Bir de bazı köşe yazarları, MİT'i hedef alan yazılar yazdılar. Bu arkadaşların da galiba MİT'in içinde böcekleri var. MİT'in konuyla ilgili son anda verdiği bir istihbarat yoktur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.