Erzurum’da Soydu, Rize’de Yakalandı

Erzurum’da Soydu, Rize’de Yakalandı

Erzurum merkez Palandöken ve Yakutiye ilçelerinde iki ayrı işyerinden silahlı soygun gerçekleştiren zanlı polisin sıkı takibi sonucu Rize’de yakalandı.

  Edinilen bilgiye göre, 16 Şubat 2012 tarihinde gece saat: 23:00 sarılarında Palandöken İlçesinde bir markete giren silahlı soyguncu marketin kapısını içeriden kilitleyerek belinden çıkardığı silahla market çalışanının tehdit ederek kasada bulunan paraları kendisine vermesini ve sigara reyonunda bulunan sigaraları poşete koymasını istedi. Kasada bulunan paraları ve sigara reyonunda bulunan sigaraları alan silahlı soyguncu kaçarak kayıplara karıştı.
Olaydan 15 gün sonra bu kez 02 Mart 2012 tarihinde saat: 16:00 sıralarında Yakutiye İlçesinde bulunan bir işyerinde de silahlı soygun olayı meydana geldi. Olayda; yine yüzünü poşu ve bereyle kapatan şahıs belinden çıkardığı silahı iş yeri çalışanına doğru tutarak kasada bulunan paraları kendisine vermesini istedi. İşyeri çalışanı kasada bulunan paraların bir kısmını şüpheliye verdikten sonra şüpheli kendisi kasayı kontrol ederek kasada bulunan tüm paraları aldıktan sonra diğer kasaya yöneldiği esnada içeriye giren bayan bir müşteri soyguncuyu gördü. Soyguncuyu gören bayan müşterinin“polis çağırıyorum” diye bağırarak dışarıya çıkması üzerine şahıs işyerinden kaçmayı başardı.
Her iki olay ile ilgili olarak toplanan deliller üzerine yapılan araştırmalarda olayın failinin V.Ö. (41) isimli şahıs olduğu tespit edildi. Firari şahsın yakalanmasına yönelik olarak ikameti ve sürekli takıldığı yerlerin çevresinde fiziki olarak takibe başlandı. Yapılan araştırma ve çalışmalar sonucunda firari şüpheli yakalanamazken şahsın Rize’ye kaçtığı belirlendi.
  Firari şüphelinin Rize ilinde bulunduğu adresi tespit eden Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nden giden ekiplerin Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerle ortaklaşa yaptığı operasyon sonucunda firari şüpheli V.Ö. (41) yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin yapılan kimlik kontrolünde üzerinde kendisinin fotoğrafı bulunan sahte kimlik çıktı. Şüpheli V.Ö. (41)’nün ikametinde yapılan aramada soygun olayında giydiği eşofman ve spor ayakkabı ele geçirildi. Şüpheli Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.