Esenler 3. hamsi ve horon festivali

Esenler 3. hamsi ve horon festivali

Memleketinden uzakta olan Rizelilerin biraraya getirilmesi ve kaynaştırılmasının amaçlandığı ve Esenler Rizeliler Derneği'nin düzenlediği "Hamsi ve Horon Festivali'nde 15 bin kişiye ekmek arası hamsi dağıtıldı.

Esenler'de Dörtyol Cumhuriyet Meydanı'nda Esenler Rizeliler Derneği tarafından 'Geleneksel 3. Hamsi Festivali ve Horon' etkinliği düzenlendi. Esenler Rizeliler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Hamsi ve Horon Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Amaçlarının Esenler'de birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al, "Bizler Rizeliyiz. Ama biz Türkiye'de yaşayan herkesi bir Rizeli kadar seviyoruz. Burada kültürümüzü yaşatmak adına etkinlikler yapıyoruz. Festivale katılan binlerce insan birbirlerini tanımamalarına rağmen horonda el ele tutuşarak oynuyorlar. Buda amacımızın yerine geldiğini gösteriyor" dedi.

Esenler Rizeliler Derneği tarafından Esenler Cumhuriyet Meydanında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Hamsi ve Horan festivalinde binlerce vatandaş katıldı. Festivale AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al ve çok sayıda davetli katıldı.

5 büyük yemek kazanında ve 15 metre uzunluğundaki mangalda pişirilen hamsiler vatandaşlara ekmek arasında verildi. Hamsinin yanı sıra vatandaşlara soğukta üşümemeleri için çay da ikram edildi. Vatandaşlar ekmek arası hamsi alabilmek için soğukta kurulan standların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Soğukta ekmek arası hamsi yiyen vatandaşlar, hamsinin güzel olduğunu söylediler. Erzurumlu olduğunu söyleyen bir vatandaş da hamsinin cağ kebabının yerini tutamayacağını ifade etti.


Festivalde tezgahın başına geçen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu, Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al hem hamsi pişirdi hem de ekmek arasına koyarak vatandaşa dağıttı. Hamsilerin büyük kazanlarda ve ızgaralarda piştiği festivalde vatandaşlar hamsiye doydu. Soğuk havaya aldırış etmeden festivale akın eden kadınlı erkekli binlerce Esenlerli, soğuk havayı horon teperek ısıttı.

GURBETTEKİ ÖZLEMİMİZ GİDERMEK İÇİN BÖYLE BİR ETKİNLİK YAPIYORUZ"

İstanbul Esenler Rizeliler Derneği Başkanı Barış Al, "Esenlerde yaşayan Rizeliler olarak 3. Hamsi ve Horon etkinliğimizi düzenledik. Gurbetteki sıla hasretimizi, özlemimizi gidermek için böyle etkinlikler yapıyoruz. Rizeli hemşerilerimizin birlik ve beraberliğini sağlarken bu etkinliği Esenler halkı ile birlikte yapıyoruz. Hamsi derken Karadeniz akla gelir. İstanbul'da da mangalda hamsi dediğin zaman akla Esenler Rizeliler Derneği gelmesinden yanayız. Burada hiç birbirini tanımayan insanlar ele ele tutuşuyor ve horon tepiyorlar. Bu da ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bir göstergesidir. Bir yandan karnımızı doyuracağız, bir yandan da eğleneceğiz" dedi.

"ESENLER ÇOK ÖNEMLİ BİR KARDEŞLİĞİ BÜNYESİNDE BARINDIRIYOR"

"Bu festivalin heyecanı farklı" diyen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Esenler bu ülkenin her bir karışında hangi nimet yetişiyorsa, o nimet ile buluşacak. Esenler çok önemli bir kardeşliği bünyesinde barındırıyor" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Karadeniz Halk Ekibi'nin sergilediği horon oyunununa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.