Esnaftan Rize Valisi'ne Teşekkür

Esnaftan Rize Valisi'ne Teşekkür

Rize'nin tarihi felaketlerinden birini yaşadığı ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan 24 Eylüldeki sel felaketinde Sahil Cami altında zarar gören esnaftan Rize Valisi'ne teşekkür ziyareti...

Metrekareye düşen 226.6 kg. Yağış ile son 72  yılın en yüksek yağış miktarı olan ve 24 Eylül 2011 Cumartesi günü Rize şehir merkezi ve köylerinde 1 kişinin ölümü ve büyük maddi kayıpların meydana geldiği sel afetinden zarar gören Rize Sahil Camii altındaki çarşıda bulunan esnaflardan Mustafa Yanık ve Halim Tüfenk sel afeti ve sonrasında yaraların sarılmasında gösterilen ilgi ve desteklerden dolayı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu makamında ziyaret ederek Sahil Camii altı çarşısı 23 esnafı adına Rize Valisine teşekkür etti.

Ziyarette konuşan esnaflar “Çok büyük bir afet yaşadık, aniden başlayan ve adeta kovalarla boşalan yağmur ve taşan derelerin suları hiçbir müdahalemize fırsat vermeden çarşımızı ve dükkanlarımızın tepesine kadar dolan çamurlu sular neticesinde hiçbir malımızı kurtaramadık, tek tesellimiz canımıza zarar gelmedi, Allah böyle afet ne bizlere ne de ülkemize, insanlara göstermesin. Afet sırasında ve sonrasında devletimizin her bir görevlisi canla başla çalışmalara başladı ve afet sonrası zararlarımızın tespiti yapıldı çarşıda faaliyet gösteren 23 esnafımızdan 17’sine yardımlar yapıldı, 6 esnafımıza henüz bir yardım yapılamadı bunları tekrar Valimize ve zarar tespitlerini yapan İl Acil Durum ve Afet yetkililerine bildireceğiz ayrıca bu esnaflarımızın da müracaatlarını sağlayacağız, başta Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, Bakanımız Hayati Yazıcı ve bakanlarımıza, milletvekillerimize, devletimizin tüm yetkilileri adına sayın Valimize, siyasi yetkililere, mahalli yöneticilerimize, sivil toplum örgütlerine, halkımıza ve afetin sonuçlarını anında tüm ülkemize gösteren basınımızın değerli çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.



Ziyaretten ve sel afetinde görev yapan tüm devlet görevlilerine adına kendisine teşekkür edilmesinin gururunu yaşadığını belirten Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu “Her zaman söylediğim gibi devlet bu günler içindir, devlet olmanın en önemli unsurlarından biride halkının her türlü zorluğunda yanında olabilmesi ve onların yaralarını sarabilmesidir. Devletin görevlileri olarak bizlerin görevi budur, bundan dolayı bizlere ayrıca teşekkür beklenme lüksümüz yoktur, ancak sizlerin sıkıntıları sonrası yaralarınızın sarılmasında vesile olabilmemizden dolayı sizlerin yüzünüzde bir nebze olsun mutluluk görebilmemiz ve buna vesile olan devletimizin tüm görevlileri adına teşekkürü bana yapmanızdan dolayı mutlu oldum. 23 esnafımızdan yardım yapılmayan 6 esnafın müracaatlarını alarak yeniden inceleteceğiz, bugün sizler yarın başka bir yerdeki insanlarımız sıkıntıda olabilir sizlerin mağduriyetinde 70 milyon sizlerle olduğu gibi onlarında mağduriyetinde sizlerinde içinde olacağı 70 milyon onların yardımına koşacaktır. Bizim millet cömert millettir, kendisinde olduğu gibi ülkesi dışında olanlara da tüm insanlara elinden geleni yardımı yapmıştır” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.