Fahit Sulatan Kar'dan Rize tarihine bir armağan daha

Fahit Sulatan Kar'dan Rize tarihine bir armağan daha

RİZELİ Araştırmacı - Yazar Fatih Sultan Kar, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ile birlikte, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile sanatçı Tarkan gibi Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam...

RİZELİ Araştırmacı - Yazar Fatih Sultan Kar, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ile birlikte, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile sanatçı Tarkan gibi Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam öykülerinin yer aldığı, "Rize'nin Yüzü" isimli kitap hazırlıyor. Kitabın tasarlanan kapağında ünlülerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflar ile içeriğinde özel anılara yer veriliyor.

İett Basın Yayın Müdürlüğü Foto-Film Operatörü, Rizeli araştırmacı Fatih Sultan Kar, İstanbul RİDEF Başkanı Celal Erdoğan ile birlikte Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam öykülerini, "Rize'nin Yüzü" isimli kitapta topluyor. Kitapta, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile sanatçı Tarkan gibi bir çok ismin çocuk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflar ile anıları yer alıyor. Kitabın tasarlanan kapağında, ünlülerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflara yer verildi. Kitabın önümüzdeki aylarda piyasaya çıkması bekleniyor.

Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasında söz sahibi olan Rizelilerin bir kitapta toplandığını ifade eden Fatih Sultan Kar, kitapta bu kişilerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait özel hatıralara yer verildiğini söyledi. Kar, "Siyasetçilerin, kültür dünyamıza değer katan sanatkarlarının, sporda başarıya ulaşan sporcuların ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunan iş adamlarının hayat hikayelerini, tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla Rizeli 100 renkli ismin hayat hikayelerini bir araya getiriyoruz. Bu isimler halkımıza mal olmuş tanıdık bildik isimlerdir. Herkesin tanıdığı isimlerin bilinmedik yönlerini ve güzelliklerini yansıtacağız. RİDEF, Rize için güzel bir işe ve deneyim paylaşımına katkı sağlamış olacak" dedi.

KİTAPTA YER ALAN BAZI İSİMLER ŞÖYLE:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, sanatçı Tarkan, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski Bakanlar Tevfik İleri,Ali Topuz, İstanbul eski Belediye Başkanı Aytekin Kotil, eski siyasetçi Besim Tibuk, Fuat Sirmen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Valisi, Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep, Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman, Tbmm eski Başkanı Köksal Toptan, Sadrazam Mehmet Ali Paşa, Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim, Yazar Ömer Lütfi Mete, Klasik Türk Müziği Bestecisi Saadettin Kaynak, Sanatçı Sinan Özen"


Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.